Idol 2023 marknadsföring banner

Idol 2019: Tusse Chizas tårar – kampen bakom kulisserna

15 nov, 2019 
Nu berättar Tusse om hemlängtan.
Trots all framgång är inte allt en dans på rosor för Tusse Chiza i Idol.
Nu berättar han om hemlängtan till Dalarna.
– Man sitter ensam på hotellrummet och gråter för man saknar hemma liksom, säger han till Hänt.
Annons
Idol 2019: 27 frågor med Tusse Chiza
Idol 2019: 27 frågor med Tusse Chiza

17-åriga Tusse Chiza från Tällberg skakade om juryn ordentligt när han gjorde sin första audition till TV4:s populära musiktävlingsprogram Idol. Sedan dess har hans framgång fortsatt – och han har hyllats av både tittare och jury efter varje fredag.

Med bara fem idoler kvar börjar det dra ihop sig rejält till finalen – och det är något som Tusse Chiza har märkt av. För Hänt berättar han att det blev extra märkbart efter att en viss person fick lämna programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Rivalitet är det verkligen inte, men när Kim drog… han var världens finaste själ liksom. Han tänkte alltid på alla liksom. Man kunde vara trygg med honom, involverande på alla sätt. Så att en sådan pusselbit gör att gruppsammanhållningen blir lite svagare, det märker man av lite, säger han och fortsätter:

– Men det är väl också normalt när vi är fem människor nu liksom. Jag fattar att de två sista inte kommer ha värsta sammanhållningen.

Annons

På frågan hur han själv mår berättar han att hemlängtan är väldigt stark.

– Jag är splittrad. Jag är väldigt trött. Jag är långt hemifrån, jag har hemlängtan. Mina kompisar är i skolan, allt är uppe i Dalarna. Nu känner jag av det på riktigt, jag vet inte vad jag gör liksom. Då känner jag att vilken fredag som helst kommer jag ryka tänker jag, men det är ändå värt att kämpa för att vara kvar, för annars kommer jag att ångra det. Så jag fortsätter kämpa och släpper inte taget, fast att det börjar bli tröttsamt. Jag börjar känna av allt.

Så hemlängtan är värst? 

– Exakt. Det är saknaden av min familj, vänner och skolan. Mest familj såklart.

Men det har inte gått så långt att du har tänkt att hoppa av? 

– Jag har haft tankarna såklart. När man sitter ensam på hotellrummet och gråter för man saknar hemma liksom. Men jag är så tacksam för att få vara här, så de är inget jag vill byta ut.

Sjuk inför fredagsfinalen

Tusse Chiza berättar att han inte är helt nöjd med repetitionerna inför fredagsfinalen.

Annons

– De har gått helt okej, jag är inte helt nöjd. Jag har varit lite sjuk med, förkyld och ont i halsen och hela den grejen. Jag är febrig och någon slags förkylning.

Hur känns det med låten du fick tilldelad till dig av en fotbollsspelare? 

– Jag vet inte vem som valde min låt, men jag ska sjunga High love. Det känns bra. Det känns som jag kommit tillbaka till den musiken jag vill släppa sedan efter Idol, säger han.

FOTO: TT/Mattias Hansson, TT/Karin Törnblom

Annons