Tusse Chiza om närgångna stunden med Molly Sandén i Idol

08 nov, 2019 
Tusse berättar om mötet med Molly.
Under repet fick Tusse Chizas och Molly Sandén öva på att ha bra kontakt med varandra.
Detta ledde till att de bland annat skulle se in i varandras ögon i flera minuter.
– Hon stirrade rakt in i mina ögon och jag bara ”hallå", säger han till Hänt.
Annons
Idol 2019: 27 frågor med Tusse Chiza
Idol 2019: 27 frågor med Tusse Chiza

17-åriga Tusse Chiza från Tällberg skakade om domarna ordentligt när han gjorde sin första audition till Idol i TV4. Sedan dess har hans framgång fortsatt – och han har hyllats av både tittare och jury efter varje fredag.

Denna fredag ska han få sjunga duett med Molly Sandén. Vilken artist idolerna skulle få sjunga med lottades ut – och i förra fredagens Idol Extra fick bland annat Dao Di Ponziano veta att hon skulle få sjunga med Sabina Ddumba. Tusse blev då besviken, eftersom han så gärna hade velat sjunga med en av sina största idoler.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– När jag fick vet vilka kandidater det fanns tänkte jag att jag ville sjunga med Sabina Dumba, för hon alltid har varit min barndomsidol, säger han och fortsätter:

– Sen i fredags fick Dao Sabina och då blev jag lite besviken. Men sedan på söndagen fick jag ett FaceTime samtal, utan att alls veta vem det var, och då var det Molly Sandén. Då var jag så lättad.

Annons

Han förklarar att produktionen har hållit duettparen, förutom de som avslöjades på Idol Extra, helt hemliga – så Tusse hade ingen aning.

– Det blev väldigt bra, säger han.

Umgicks en hel dag

Tusse berättar att han och Molly umgicks hela onsdagen för att lära känna varandra och repa inför framträdandet.

– Vi hängde hela dagen igår, det var riktigt kul. Det började med att vi repade det första vi gjorde. Hon är så professionell.

Så fort de träffades kände Tusse att han och Molly skulle komma bra överens.

– När vi hälsade och så, då kände jag direkt att hon är är en sån genuin människa.

Under repet var de viktigt att de kände sig sammanflätade och att de hade en bra kontakt. Detta innebar bland annat att idolen och artisten skulle ha väldigt mycket ögonkontakt.

– I en duett ska man connecta och känna in varandra. Hon var så bra på det. Hon stirrade rakt in i mina ögon och jag bara ”hallå”, säger han och skrattar och fortsätter:

Annons

– Jag har aldrig haft ögonkontakt längre än trettio sekunder med någon, men nu var det två minuter med Molly Sandén. Så jag tänkte verkligen ”jäklar hon är så proffsig”. Det här känns jättebra, säger han.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Annons