Skrällen: Nikki Amini klar för nytt toppjobb – mitt under Idol

Nikki Amini gör sin andra säsong som jurymedlem i Idol. Nu står det klart att hon har ett nytt toppjobb inom musikvärlden – mitt under brinnande Idol-säsong.

Annons:
Mirakeltanningen nu i Sverige – bli perfekt brun utan kladd – just nu 20% rabatt med kampanjkoden ”idol”

Vi har vant oss se Nikki Amini, 32, som jurymedlemmen som kanske inte alltid är den mest lättimponerade. Hon gör med ”Idol 2017” sin andra säsong som en av fyra jurymedlemmar.

Ikväll avgörs den andra veckofinalen i årets Idol, och nu står det klart att Nikki Amini har ett nytt toppjobb inom musikvärlden – samtidigt som hon gör Idol.

Nikki har, trots sin unga ålder, lång erfarenhet av skivbolagsbranschen och har tidigare varit ”International marketing manager” på Universal. Och nu tar hon ett ytterligare steg i karriären i och med hennes nya jobb som ”Head of global marketing” på Amuse, som titulerar sig själva världens första mobila skivbolag. Nikki kommer att jobba med det nya chefsjobbet parallellt som hon gör Idol.

– Jag har varit i musikbranschen i många år och Amuse är den typen av start-up som jag tror har potential att förändra hela industrin från grunden. Vi vill ge makten över musiken tillbaka till artisternasäger Nikki Amini om det nya jobbet.

Det mobila skivbolaget hjälper artisterna att själva distrubera sin musik genom att agera mellanhand mellan artisterna och de stora streaming- och nedladddningstjänsterna som exempelvis Spotify och iTunes. Företaget består av personer med erfarenhet från, bland annat, musikjättar som Spotify, Universal och Warner Music.

… Och nu har man alltså Idol-jurymedlemmen Nikki Amini vid chefsspakarna.

SE OCKSÅ: Gina Dirawi svarar på tittarkritiken

Slå på ljud

Nivån på årets finalister är väldigt hög. 

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini, Anders Bagge är de som sitter i juryn. 

 Gina Dirawi och Pär Lernström är programledaren för Idol 2017.

Daniel Redgert är flygande reporter i Idol extra. 

Programledarna Gina Dirawi och Pär Lernström.

LÄS OCKSÅ: Idol-profilerna berättar om sin relation: ”Allt är väldigt nytt”

LÄS OCKSÅ: Efter kritiken mot nye profilen – så ändrar TV4 Idol

Foto: IBL

SENASTE NYTT!