Siri Leijons kritik mot Idol efter nya röstningssystem

Idol-Siri Leijon

Idol har ett helt nytt upplägg när det kommer till hur man röstar i år.
Nu kritiserar Siri Leijon, som var den som fick lämna under fredagskvällen, det nya upplägget.
– Det var inte mysigt direkt, säger hon.
Alexander Kronlunds hyllning till frun Rebecka: "hon är stark"
Slå på ljud

Det var under gårdagen som Idols första fredagsfinal ägde rum, och i slutet av kvällen stod det klart att det var Siri Leijon som var tvungen att lämna. Artisten var såklart besviken över beskedet men valde ändå att se det positiva i situationen.

– Det har varit jättekul, jätteroligt och jag har fått lära känna underbara människor. Jag har lärt mig så otroligt mycket och trodde inte jag skulle stå här. Vad är negativt med det?, sa hon.

Men nu kritiserar hon programmet.

Nya röstningssystemet i Idol 2021

I samband med årets säsong av Idol har kanalen valt att göra en hel del ändringar. Något som bland annat inte är sig likt i år är hur röstningen går till.

Tidigare år har tittarna bara kunnat rösta på sina favoriter under programmets gång, för att sedan få ett resultat i slutet av kvällen. Men i år är det annorlunda. Det här året kommer nämligen tittarna ha möjlighet att rösta på sina favoriter under hela veckan.

Tittarna kan alltså börja rösta på sina favoriter redan efter varje fredagsfinal. Men förändringen tar inte slut där. När fredagsfinalen väl kommer är det inte heller säkert att alla som är kvar får uppträda.

Deltagarna som får sjunga blir nämligen uppropade en efter en, men den idol som fått minst antal röster under den gångna veckan blir ensam kvar och får istället välja om den vill uppträda eller inte. Om den väljer att uppträda har den en liten chans att bli räddad av juryn, men om den inte väljer att uppträda tvingas den att lämna direkt.

Siri Leijon kritiserar Idols nya upplägg

Årets ändring har väckt starka reaktioner hos många och nu kritiserar även Siri det nya upplägget. Det är i en intervju med Expressen som hon berättar.

– I början tyckte jag att det var roligt att de skulle ändra upplägget. Men nu i efterhand har jag ändrat mig. Det var ett enormt stresspåslag, och det säger jag inte bara för att jag har åkt ut, säger hon innan hon lägger till:

– Det var inte mysigt direkt att sitta där och vänta på att få sjunga i flera timmar.

Och hon är inte den enda som har kritiserat upplägget. Även tittarna har varit upprörda.

”Idiotiskt system. Fruktansvärt taskigt mot den som åker ut!”, skriver bland annat en tittare.

”Men vad är det för taskigt system i år? Hur bra blir sången om alla måste sitta nervösa för att åka ut innan de ens fått sjunga?”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Idol-Erik Elias avslöjar sanningen om sina mössor – därför bär han dem

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Idol-Lana Sulhavs relation till Snabba cash-Evin Ahmad

FRÅN FÖRSTASIDAN