TV4 mörkar hemligheten om tittarfavoriten Chris i Idol

Årets stora folk- och juryfavorit i Idol är Christoffer Kläfford. Hittills har han fått juryn att häpna – och gråta. Men det här är inte första gången vi ser honom sjunga i rutan.

Christoffer ”Chris” Kläfford, 28, är en stor favorit bland ”Idol”-tittarna, och en av dem som i fredags klarade sig vidare i tävlingen. Hans tolkningar av både John Lennons ”Imagine” och Chris Isaaks ”Wicked game” framkallade både rysningar och tårar hos juryn.

Chris känns som en färdig, och självklar, superstjärna. … för oss som inte känner igen honom. Men för alla inbitna ”Idol”-fans är det ingen nyhet att Chris har talang, eller att han är med i programmet. Chris har faktiskt sökt till ”Idol” tre gånger innan.

Annons:
Minetan – Bli perfekt brun på bara en timme, vilken av alla nyanser passar din hud?

Han dök upp på auditions 2010, 2011 och 2015 – men då under ett annat namn och i ett annat utseende. Men skam den som ger sig. Det blev inte tredje gången gillt – utan fjärde för tittarfavoriten. De tidigare säsongerna har han gått under namnet Christoffer Sjögren.

– Huvudsakligen är det för att Kläfford fungerar internationellt, man brukar ha svårt att säga Sjögren. Kläfford är ett gammalt släktnamn från farfars sida som jag tycker väldigt mycket om, berättar Chris för lokaltidningen LindeNytt.

Det har gått bra för Chris tidigare, men inte lika bra som i år. 2010 tog han sig till sista steget på slutaudition, och 2015 var han i final för den så kallade TV4 Play-biljetten.

– Det är ingen hemlighet att Chris och även andra av årets finalister har sökt till Idol tidigare. Det kommer säkert att tas upp i kommande program, berättar Anders Edholm som är presstalesperson på TV4, för Expressen, och fortsätter:

– Men jag tror att många skulle hålla med oss om att Chris 2017 är den absolut bästa versionen av Chris.

Om juryn känner ingen Chris från tidigare är oklart, för än har vi inte hört någon av dem lägga någon kommentar om det. Men om man ska lyssna på Anders Bagges, 49, ”brödrasnack˝ så har vi hört det förut.

– Du är en “brother from another mother”, vi måste ha bott i en vikingaby, där du och jag bara gick omkring och spelade musik medan de andra var ute och slogs, sa han till Chris förra veckan.

Och 2015 hävdade han också att de var bröder.

– Fyfan, du är ju min brorsa, sa han då.

Chris i årets Idol.

Chris har tatuerat in kärleken Bobs pussmun på sin nacke. 

Chris i Idol 2015.

Chris i Idol 2010.

Chris i Idol 2010.

Chris i Idol 2017.

LÄS OCKSÅ: Chris superhyllas efter succén i Idol: ”Du är en gudagåva!”

LÄS OCKSÅ: Kishti rasande i Idol – varnar tittarfavoriten Chris

Foto: TV4