LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Så är Robin Bengtsson och Loulou Lamottes relation efter idol

01 feb, 2020 
Lina Arvidsson
Artisterna Loulou Lamotte och Robin Bengtsson tävlade båda i Idol 2008 – nu möts de i årets första deltävling i Melodifestivalen . .
Nu berättar Loulou om relationen med sin tidigare konkurrent.
”Vi gör det vi tycker att vi själva är bra på”, säger hon.
Annons
Intervju med The MamasBrand logo
Intervju med The Mamas

På lördag går årets stora musikfest av stapeln när det är dags för den första deltävlingen i Melodifestivalen. Många musikälskare samlas i Linköping för att se artister som Robin Bengtsson, Sonja Aldén och Felix Sandman kämpa om en plats i Melodifestivalens final.

Bland de tävlande finns också gruppen The mamas som består av Ash Haynes, Loulou Lamotte och Dinah Yonas Manna.

Om de tre sångerskorna ser bekanta ut beror de på att de var med i förra årets Melodifestival. Där körade de bakom John Lundvik och tog sig ända till stora finalen i Eurovision song contest med låten Too late for love.

Men i år står The mamas på egna ben och ska framföra låten Move.

– Det är en upptempolåt som förhoppningsvis kommer få folk att röra sig och röra folk, textmässigt. Det är en låt som jag känner att jag kan stå för, säger Loulou Lamotte i en intervju med Hänt.

The mamas med Loulou Lamotte, Ashley Haynes och Dinah Yonas Manna sjunger i lördagens deltävling av Melodifestivalen.
The mamas med Loulou Lamotte, Ashley Haynes och Dinah Yonas Manna sjunger i lördagens deltävling av Melodifestivalen.
Robin Bengtsson sjunger låten Take a chance i Melodifestivalen i år.
Robin Bengtsson sjunger låten Take a chance i Melodifestivalen i år.

I den första deltävlingen kommer Loulou Lamotte och The mamas möta Robin Bengtsson – och honom känner Loulou sedan tidigare. De tävlade nämligen mot varandra i TV4:s Idol 2008.

Annons

– Det är helt galet egentligen att vi står här 12 år senare. Och är i samma tävling och så i samma delfinal. Cirkeln är sluten, säger Loulou Lamotte om den något oväntade situationen.

Rivaler om finalplatsen

Men trots Melodifestivalen och allt som står på spel under lördagens deltävling vill inte Loulou se de andra artisterna – eller Robin Bengtsson – som rivaler.

– Det är något som har varit väldigt viktigt nu också, att vi och de andra artisterna är alla människor som älskar musik. Så jag ser inte det som rivaler. Vi bara älskar musik och vi gör det vi tycker att vi själva är bra på. Det blir bara en rolig grej, säger Loulou Lamotte.

Loulou Lamotte ser fram emot lördagens delfinal i Melodifestivalen.

Hon berättar också att det finns stort stöd artisterna emellan och att man gläds med andras framgångar.

– Man är mer så här: ‘shit vilken bra låt du har och vad roligt att höra, vad kul att det går bra för dig’. Så det är mer så att man stöttar varandra, säger Loulou Lamotte till Hänt.

FOTO: Björn Lindahl/TT, Fredrik Sandberg/TT, Karin Törnblom/TT

Annons