Romanserna vi minns i Idol – genom tiderna

Amanda Jenssen & Daniel Karlsson

Succéprogrammet Idol skapar många framgångsrika artister.
Men vissa åker hem med mer än en karriär inom musik – nämligen kärleken.
Läs om romanserna vi minns i Idol här!
Idol-Klara Almström avslöjar verkliga relationen till Sebastian: “Extra syskon”
0:24

Efter reklamen: Idol-Klara Almström avslöjar verkliga relationen till Sebastian: “Extra syskon”

(0:24)

Slå på ljud

Idol är programmet där flera stjärnor inom musiken föds och för många är det starten på en lång och framgångsrik karriär.

Under Idol-hösten samlar de tävlande på sig erfarenhet, kontakter och ibland också kärleken. Vi har samlat romanserna genom säsongerna som vi minns!

Romanserna vi minns i Idol

Stina Joelsson & Daniel Breitholtz – idolen och jury-medlemmen fann varandra

Stina Joelsson och Daniel Breitholtz

CORNELIA NORDSTRÖM

Redan i den första säsongen av Idol som sändes 2004 uppstod kärlek – men inte mellan två deltagare. Det var nämligen Stina Joelsson som slutade på en femte plats i tävlingen och den dåvarande jury-medlemmen Daniel Breitholtz som fattade tycke för varandra.

Under Stinas Idol-äventyr hade hon juryn emot sig och när hon tvingades lämna tävlingen jublade juryn. Men då började hon och Daniel istället prata på ett privat plan och blev kära.

– Jag och Stina lärde känna varandra efter programmet. Vi började umgås och blev kära helt enkelt, berättade Daniel Breitholtz då.

Förhållandet höll i två år och efter uppbrottet berättade Daniel att de fortsatte att vara vänner.

Lorine ”Loreen” Talhaoui & Daniel Lindström – Blev ett av Sveriges hetaste kändispar

Lorine ”Loreen” Talhaoui & Daniel Lindström

Karin Törnblom/TT

Det sprudlade kärlek i den första säsongen. Daniel Lindström som stod som vinnare i den första upplagen knep inte bara åt sig vinsten – han och Loreen fann kärleken i varandra.

Det dröjde inte lång tid innan det förälskade paret flyttade in i en lägenhet på Södermalm och under deras relation så var de ett av de hetaste kändisparen i Sverige.

Men även denna relation hade ett slut och två år senare sprack det.

- Life's a bitch, sa Daniel Lindström men sa samtidigt att han kände sig stark.

– Ja, det gör jag. Vi är fortfarande vänner.

Amanda Jenssen & Daniel Karlsson – bekräftade relationen efter finalen

Amanda Jenssen & Daniel Karlsson

CHRISTIAN ÖRNBERG / XP / TT

2007 tävlade Amanda Jenssen och Daniel karlsson emot varandra. Men konkurrensen verkar inte ha varit ett problem då de blev ett kärlekspar. Redan tidigt in i säsongen började det spekuleras kring om de hade en romans.

Men så länge säsongen var igång hemlighölls förhållandet. När finalen sedan hade gått av stapeln kunde de äntligen bekräfta att de var ett par och såg mycket förälskade ut.

Senare dök paret upp på Melodifestivalens efterfest där det syntes tydligt att de fortfarande var ett par – något de också bekräftade under festen.

Anna Bergendahl och Jesper Blomgren – ”En komplicerad situation”

Anna Bergendahl och Jesper Blomgren

Jesper och Anna under Idol

Året därpå uppstod starka känslor mellan två av deltagarna. Denna gången var det inga mindre än Anna Bergendahl och Jesper Blomgren som fattade ett starkt tycke för varandra.

Redan tidigt under säsongen flammade känslor upp och i oktober förklarade Anna att det var en komplicerad situation med tanke på att de va konkurrenter i Idol.

– Det är en komplicerad situation i och med att vi är med i ”Idol”. Men vi kommer att fortsätta att träffas och se vart de leder, berättade hon då.

Men att det var mer än vänskap mellan dem syntes långa vägar. Och känslorna ska ha blomstrat upp redan innan fredagsfinalerna började.

– Tidigt, jag tror att vi ”connectade” redan på slutaudition för flera månader sedan faktiskt. Vi har skrattat mycket och trivts väldigt bra ihop ända sedan dess, berättade Anna.

William Stridh & Kadiatou Holm Keita

SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet/TT

Både William Stridh och Kadiatou Holm Keita lyckades ta sig hela vägen till topp fem i Idol 2018. William slutade upp på en femte plats medan Kadiatou kammade hem silvermedaljen.

Men en lyckad Idol-resa var långt ifrån det enda deltagarna tog med sig – de fann nämligen kärleken i varandra och höll ihop i ett år innan relationen sprack.

2020 medverkade William i Melodifestivalen med bidraget Molnljus som handlade om ett uppbrott.

– Låten handlar om kärlek, brusten kärlek. Alltså att vilja ha tillbaka någon, och att man träffas, och upp- och nedgångar i ett förhållande. Det är väl där vi hittade titeln Molnljus egentligen, att det finns hopp, sa William då.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN