LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen
Festis marknadsföring banner

Pär Lernström plockas bort – dystra beskedet för programmet

17 nov, 2023 
Pär Lernström
Pär Lernström är aktuell med Idol 2023.
Nyligen bekräftade TV4 att vi kommer att få se mindre av Pär i rutan framöver.
– Vi får se vad som händer, säger Pär nu till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Amie Bramme Sey är Pär Lernströms nya sidekick – här är allt du vill veta om duonBrand logo
Amie Bramme Sey är Pär Lernströms nya sidekick – här är allt du vill veta om duon

Någon som ofta syns i tv-rutan är Pär Lernström, 43. Faktum är att han kanske är en av våra allra populäraste programledare.

Under hösten leder Pär TV4:s underhållnigsjätte Idol och det är inte första året vi ser honom i den rollen. Pär har nämligen lett programmet i hela 12 års tid.

Pär Lernströms egna ord om att sluta med Idol: ”Jag har lovat mig själv”

När Hänt träffar Pär under programmets pressdag berättar han om tankarna kring att han fortsätter med det år efter år.

– Jag får inte ens frågan längre, det bara pågår. Nu är det snarare så att om programmet skulle vilja ta en ny riktning och jag är den som behöver bytas ut då skulle man ju få ta ett snack om det. Jag jobbar ju på TV4 så egentligen är det som folk som jobbar på ett vanligt jobb. De får ju inte heller frågan om de vill fortsätta jobbet varje dag, utan man jobbar och lite där är vi väl även om jag inte är fastanställd utan går på kontrakt, säger Pär till Hänt.

Annons

Pär vet däremot exakt när det är dags att hoppa av från programmet.

– Jag har lovat mig själv att den dagen det inte känns spännande och nervkittlandet inför en fredag inte kommer. Eller att man inte åker iväg på turnen på våren och känner att det blir spännande. När det inte är spännande utan man bara gör det då slutar jag, säger Pär.

Han fortsätter:

– Slutar man bry sig, då måste man lägg av.

Pär Lernström plockas bort – egna orden om beslutet

Under hösten har stora förändringar skett på TV4, bland annat har man beslutat att pausa produktionerna av Let's dance och Talang, vilket inneburit att Pär blivit av med ett av sina stora program.

– Vi får se vad som händer, det är en jättespännande period nu för tv, jag tror det är en en utvecklingskurva för tv-landskapet i Sverige och världen. Jag tror ingen riktigt vet hur mycket den kommer att svänga eller vad som kommer hända. Jag tycker att det är jättespännande, säger Pär och fortsätter:

– Det som påverkar mig just nu är att Talang har lagts på is. Men de här programmen som TV4 nu pausar, jag tror de kan komma tillbaka, kanske, kanske inte. Det kommer vara spännande att se nu vad som händer.

FOTO: Hant.se/TT

Annons