Idol 2023 marknadsföring banner

Nikki Aminis ord om ätstörningen – så blev hon frisk

22 nov, 2019 
https://image.hant.se/byline-malin-ljung-115x150.jpg.jpg?imageId=4950803&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Malin Ljung
Nikki Amini i Idol efter graviditeten
Under tonåren drabbades Nikki Amini av en ätstörning.
Nu berättar hon om hur familjen räddade henne ur sjukdomen, och hur hon idag lever.
– Jag hade tur som inte tog långvarig skada, säger hon i en intervju med Topphälsa.
Annons
Allt om Nikki Amini
Allt om Nikki Amini

Nikki Amini, 35, gör succé som jurymedlem under Idols direktsändningar. Men det som tar hennes största fokus utanför fredagssändningarna är dottern Nilofar som föddes i slutet av juli.

Men livet har inte alltid varit en dans på rosor för Nikki. Under hösten berättade hon för första gången om att hon som tonåring drabbades av ätstörningar.

Nu pryder Nikki Amini omslaget på nya numret av Topphälsa, och i tidningen pratar hon mer om högstadietiden då hon mådde som allra sämst.

– Som många andra tjejer hade jag problem med ätstörningar. Och rätt extrema sådana. Jag började banta i nian, berättar Nikki Amini.

Familjens kamp för Nikki Amini

Hon minns att hon försökte undvika att äta och att viktraset var ett faktum. Men den drastiska förändringen i Nikkis beteende gjorde att hennes familj agerade. Det tog lång tid och mycket kraft för att hon skulle inse vidden av sjukdomen och komma vidare, men det gav resultat.

Annons

– De tjatade, tog mig till samtal hos BUP och … ja, det tog tid, men blev bra så småningom. Jag hade tur som inte tog långvarig skada. I dag är jag noga med att aldrig peta med maten, som jag gjorde då. Numera äter jag allt jag vill, fast med måtta. Går aldrig på några dieter. Och tränar flera gånger i veckan, säger hon till tidningen.

För 1,5 år sedan gifte sig Nikki Amini med sin stora kärlek Niklas Twetman, och i början av 2019 kunde hon avslöja att de väntade sitt första barn. Den 23 juli föddes lilla Nilofar – vars namn betyder näckros på persiska.

Så hjälpte träningen Nikki

Under hela graviditeten höll Nikki Amini igång med träningen, men med fokus på sin hälsa. Nikki upplevde att fysisk aktivitet gjorde att hon mådde bättre.

– Ja, vilket visade sig vara jättebra. Jag mådde egentligen aldrig någonsin riktigt dåligt och återhämtningen gick fint. Träningen hjälpte mig också att inte lägga för mycket fokus på hur kroppen förändrades, utan på välmående och positiv energi, säger hon till Topphälsa.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons