TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Nikki Amini om Nova Luthers miss i direktsändningen av Idol 2020

24 nov, 2020 
Nova Luther i Idol 2020
I fredags kom Nova Luther helt av sig när hon framförde låten Without you.
Nu kommenterar jurymedlemmen Nikki Amini den oväntade händelsen i Idol 2020.
– Det var nära att hon skulle ge upp, säger hon i Idolpodden.
Annons
Idol-Nova om att känna sig annorlunda: ”alla ska få känna sig bra och fina”Brand logo
Idol-Nova om att känna sig annorlunda: ”alla ska få känna sig bra och fina”

Idol 2020 är i full gång och i fredags var det dags för deltagarna att ta sig an kärlekstemat. Nova Luther, Caspar Camitz, Nadja Holm, Paulina Pancenkov och Simon Karlsson klarade uppgiften med bravur men det blev ändå den sistnämnda idolen som tvingades lämna tävligen då han fått minst röster från TV4-tittarna.

Nu återstår det alltså fyra deltagare i Idol 2020, vilket innebär att fredagens avsnitt av den direktsända showen är semifinalen. Idolerna ska få framföra en låt som de själva har valt, och en låt som juryn har valt ut åt dem. Det är med andra ord ett gammalt Idol-koncept i lite nytt format då juryn har skrotat momentet med en låt som ska utmana deltagaren.

– Den här gången har vi enbart valt ut låtar som vi vet att de kan glänsa med, säger Nikki Amini i Idolpodden.

Nova Luthers miss i Idol 2020

I det senaste avsnittet av Idolpodden pratar Nikki, Alexander Kronlund och Per Lärnström om den kommande semifinalen – men de blickar även tillbaka på den senaste fredagsfinalen.

Annons

Nova Luther valde då att sjunga Without you av David Guetta ft. Usher som en hyllning till sina fans. Men framträdandet gick inte riktigt som Nova hade tänkt sig då hon började sjunga för tidigt i låten och kom av sig helt.

Det tog ett par sekunder för Nova att hämta upp sig från missen – men när hon väl gjorde det möttes hon av stående ovationer från sina Idol-vänner och juryn.

– Herregud vilken räddning, sa Per Lärnström efter hennes framträdande.

Nikki Amini om händelsen i direktsändning

Det är just den här händelsen som Nikki Amini, Alexander Kronlund och Per Lärnström diskuterar i Idolpodden. De är samtliga imponerade över hur Nova lyckades rädda situationen i fredags.

– Jag upplever att jag såg Novas tankeprocess under hennes framträdande. Det var nära att hon skulle ge upp men sen så kände hon ”vet du vad, det får bli som det blir, nu kör jag”, säger Nikki och fortsätter sedan:

– Hon är oerhört ambitiös. Och att vara så ung och så hungrig är väldigt sällsynt.

Nikki Amini tror att missen i direktsändning kommer att gynna Nova Luther i framtiden.

– Det hon fick uppleva i direktsänd live-tv inför en sån enorm publik, det är en lärdom för henne, det gjorde henne starkare. Hon kommer att vinna på det i längden.

FOTO: TV4, Mattias Hansson/TT

Annons