IdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdol
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Idol-Nike Sellmar bryter tystnaden om svåra tiden – nu avslöjar hon allt

14 jan, 2023 
Jonna Lawaetz
Nike Sellmar
Nike Sellmar tog hem vinsten i Idol 2022 och sedan dess har hon gjort en raketkarriär.
Nu öppnar hon upp sig om den tuffa tiden efter Idol.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Idol-Nike Sellmars missnöje med vinnarlåten: “Den är mils långt ifrån”Brand logo
Idol-Nike Sellmars missnöje med vinnarlåten: “Den är mils långt ifrån”

I höstas tog artisten Nike Sellmar, 27, hem vinsten i Idol. Sedan dess har hennes karriär gått i raketfart och hon har hunnit med både en Idolturné och medverkat flera olika program på tv där hon framträtt med sin musik.

Nike tog inte bara hem vinsten i Idol. Hon fann även kärleken i deltagaren Albin Tingwall, 19. Paret kom varandra nära under tävlingen och strax efter att Idolfinalen avgjordes, där de stod mot varandra, gick de ut med nyheten att de var ett par.

– Jag skulle vilja att vi hade kunnat känna så här starkt som vi gör nu, i finalen för då hade det blivit väldigt coolt. Chocka hela svenska folket liksom. Men det är ju kul, om man inte kan vinna så kan man i alla fall vinna kärlek, har Albin tidigare sagt till Hänt.S

Annons

Nike Sellmar om den hektiska tiden efter Idol: "Tappat glädjen"

Att tiden efter Idol varit hektisk är något som nu börjar komma ikapp Nike, som tar till sin Instagram och öppenhjärtligt delar med sig om hur hon känt den senaste tiden.

"Jag är så otroligt tacksam för alla möjligheter jag fått efter Idol. Jag är så tacksam för de olika tv-inspelningar, event och samarbeten jag aldrig trodde att jag skulle få göra i huvudtaget.", inleder Nike sitt inlägg och fortsätter:

"Att vara med i idol är en av de bästa upplevelserna jag någonsin fått erfara och under programmet så hade vi sånna fantastiska personer som tog hand om oss. Ni vet vilka ni är, och jag är evigt tacksam för er. Men efter programmet så blev jag inslängd i ett liv som jag inte riktigt vet hur jag ska leva än."

"Nu har jag nått en gräns där jag känner mig emotionellt bortkopplad och lite urtömd för att jag har fått uppleva så mycket på en och samma gång. Och de intryck har varit lite väl överväldigande. Inte nog med upplevelsen av att vara med i idol, vinna och få en karriär på ett silverfat, så har jag genomgått ett uppbrott med en person, blivit kär i en annan fantastisk människa och flyttat från hemmet jag älskar uppe i Piteå till Stockholm för att fortsätta min dröm som artist. Det har varit lite för mycket på en och samma gång."

Annons

Vidare berättar Nike om hur hon känner att hon tappat glädjen att göra det hon älskar, och att det är känslor som kommit ikapp henne nu i efterhand.

"Jag har tappat lite glädje i att få göra det jag älskar. Det är något jag har inset nu i efterhand. Men inte pågrund av någon eller något, utan jag tror att ovanan och svårigheterna att acklimatisera sig till mitt ”nya” liv har varit svårt att hantera just nu.Jag håller nu på att söka lite efter den glädjen och modet att börja utmana mig själv igen. Jag längtar efter att få skriva musik och att få spela musik med medmusiker igen. Jag har börjat lite med att få ner mina känslor i lyrik. Snart kanske de kan bli musik också? Vi får väll hoppas på det.", fortsätter hon sin text på Instagram.

Avslutningsvis skriver Nike att hon känner att hon har skyldighet att vara glad över sitt liv men att hon just nu känner sig trött.

Följarnas stöd till Nike efter bekännelsen

Kommentarerna rasade in under Nikes bild under kvällen och det är flera följare som uttryckte sitt stöd till artisten. Kommentarsfältet svämmar över med kommentarer fyllda med röda hjärtan och hälsningar till Nike.

Annons

"Ta hand om dig Nike. Har sett i dina ögon att du nog upplever dig utmattad. Ett steg i taget. Hälsan går först.", skriver en följare.

"Var rädd om dig. Du är faktiskt.", hälsar en annan.

"Ta hand om dig du fina människa! Vila lite nu, och det är inte konstigt att du är helt slut. Kram från lilla mig i Uppsala.", skriver en tredje.

"Du är fantastisk och vilken resa du gjort och varit med om. ”Bra” att du reflekterar och stannar upp. Fint och modigt att du delar med dig.", hälsar en fjärde.

Kishti Tomita om hjälteinsatsen som barnBrand logo
Kishti Tomita om hjälteinsatsen som barn

Hänt har sökt Nike för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons