LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Missen i Idol 2023 – så luras tittarna i slutaudtionen-momentet

21 sep, 2023 
IDol 2023
Det är spännande tider i Idol 2023 då beskeden ska delas nu.
En miss har dock skett som visar hur tittarna luras under momentet där beskeden ska delas ut.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Amanda Fondell har gift sig – träffade kärleken under tv-sändningenBrand logo
Amanda Fondell har gift sig – träffade kärleken under tv-sändningen

Idol 2023 har bjudit på flertal ändringar jämfört med de tidigare säsongerna. I audition-momentet hade deltagarna coacher som bland annat Maxida Märak och Hanna Ferm.

Även slutaudition har sett något annorlunda ut än tidigare, idolerna fick nämligen genomföra sin a capella-sång utomhus samt solosången för en fullsatt publik.

Missen i klippningen – så luras Idol-tittarna

I torsdagens avsnitt har det nu äntligen blivit dags att få reda på vilka av deltagarna som tar sig vidare till den livesända kvalveckan. Alla tidigare framträdanden ska vägas ihop innan juryn kan komma med beslut. Redan under onsdagen fick några veta om de hade gått vidare eller inte. Bland annat fick deltagaren Yesim Bir lämna tävlingen.

Annons
Yesim Bir
Yesim Bir fick besked under onsdagens avsnitt. Foto: TV4

– Du ska vara stolt över det du har gjort och det här är bland det tuffaste i det här jobbet, det är att behöva säga till någon att konkurrensen är alldeles för hård i år för att vi ska kunna släppa vidare dig. Jag är jätteledsen Yesim, det är vi allihopa men du kommer inte gå vidare till kvalet, säger Katia Mosally i onsdagens avsnitt av Idol.

– Jag hade absolut kunnat bli bättre men ah, det blev som det blev, säger Yesim sedan i en synk innan hon ska säga hejdå till sina vänner.

Annons

Vad som nu är klart är att tittarna inte får se rätt ordning av hur beskeden delades ut. Det är nämligen så att Yesim plötsligt dyker upp i torsdagens program också, och då verkar hon visst inte fått veta hur det går för henne i tävlingen.

– Hur mår ni? Det är ett så himla nervöst gäng?, säger Pär Lernström till fyra av deltagarna som väntar på sina besked, där en av dessa är Yesim.

– Jadu, säger Yesim och ler med förväntansfull blick.

Idol 2023
I torsdagens program sitter Yesim plötsligt och väntar på besked. Foto: TV4

Deltagaren väljer att lämna Idol 2023 självmant – orden om avhoppet

Någon som däremot inte synts alls under de senaste dagarna är deltagaren Noa del Castillo. I en intervju med Hänt kunde han avslöja att han valde att lämna tävlingen, detta trots stora framgångar både i duett-momentet och solosången.

– Det var så mycket ångest i lokalerna, många mådde dåligt och var ledsna. Det var mycket tyngd och lite glädje. Det var det som fick mig att hoppa av och åka hem för jag kände att folk inte mådde så bra där. Det var kanske synd att jag inte hade sett programmet innan för jag visste inte vad jag väntade mig. Jag visste inte hur det skulle vara riktigt, sa då Noa till Hänt.

FOTO: TV4

Annons