ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna
Festis marknadsföring banner

Noa del Castillo hoppar av Idol efter händelsen – TV4:s mörkande

20 sep, 2023 
Katia och idolerna 2023
Slutaudition i Idol 2023 har varit ett tufft moment för idolerna.
Nu står det klart att en av dem dessvärre valt att lämna tävlingen trots de stora framgångarna, något som TV4 inte visar i programmet.
– När jag gick vidare så valde jag faktiskt att åka hem, berättar deltagaren nu för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter nedskärningarna – Alexander Kronlund om Idols framtidBrand logo
Efter nedskärningarna – Alexander Kronlund om Idols framtid

Slutaudition är en hektisk period för idolerna och för många är momentet avgörande för att veta om de verkligen vill ge sig in i Idol-världen. En av deltagarna som tagit sig hela vägen till solosången är Noa del Castillo, 29.

När Noa klev in i audition-studion i Göteborg fick han en hel del tv-tid men de senaste avsnitten har Noa knappt synts till alls. Varken hans duett eller solosång har visats för tittarna och kanske beror det på att Noa valde att lämna programmet strax efter solosången. Något som går obemärkt förbi i programmet.

Noa del Castillo
Noa del Castillo. Foto: TV4

Noa del Castillo hoppar av Idol 2023 – egna orden om att lämna programmet

I en intervju med Hänt berättar nu Noa om beslutet att lämna tävlingen självmant.

Annons

– När vi körde a capellan så var jag jävligt bra, det var synd att de klippte bort det för där maxade jag. Sen gick jag vidare till duetterna då gick vi också vidare sen kom jag till solosången och där tog vi oss också vidare men när jag gick vidare så valde jag faktiskt att åka hem, säger Noa och fortsätter:

– Jag var inte på mitt bästa humör i det läget. Det var så mycket ångest i lokalerna, många mådde dåligt och var ledsna. Det var mycket tyngd och lite glädje. Det var det som fick mig att hoppa av och åka hem för jag kände att folk inte mådde så bra där. Det var kanske synd att jag inte hade sett programmet innan för jag visste inte vad jag väntade mig. Jag visste inte hur det skulle vara riktigt.

Sanningen om avhoppet i Idol 2023 – därför valde han att lämna

Det visar sig varit stämningen bakom kulisserna som fick Noa att tillslut ge upp drömmen.

Annons

– Jag såg många ljus släcktes när det borde varit tvärtom och då blev jag lite ledsen. Det var inte min plats.

Hur reagerade de när du ville åka hem?

– Producenten och Per kom ut och försökte hålla kvar mig i programmet eftersom planen var att skicka mig vidare till kvalveckan men jag hade redan bestämt mig.

Än idag tycker Noa att han fattade rätt beslut, däremot hade han gärna hade fått se mer av sin Idol-resa.

– Det är synd att de klippte bort allt helt, det hade varit kul att visa alla där hemma när jag gick lös på a capellan. Men också att se mig och Deya, det är sällan man har chansen att se sina första ögonblick med sin förälskelse på bild. Men jag valde ju att hoppa av själv så jag förstår att det blev svårt för produktionen att klippa ihop det snyggt. Jag skulle in och möta juryn och få beskedet om att jag tagit mig vidare till kvalveckan men jag fastnade i en synk där jag förklarade ordagrant vad som var fel med årets produktion, från min sida det vill säga.

– Men älskade många i produktionen inklusive Per. Så allt var inte off. Hade svårast för juryn och deras sätt att förhålla sig till de tuffa omständigheterna som deltagarna sattes i.

FOTO: Instagram/TV4

Annons