Idol 2023 marknadsföring banner

Sanningen om Idol-Lana Sulhavs relation till Snabba cash-Evin Ahmad

23 sep, 2021 
Lana Sulhav och Evin Ahmad är vänner
När Lana Sulhav sjöng i kvalveckan i Idol 2021 hade hon ett starkt stöd på plats i publiken.
Bredvid Bachelor-Shilera, som är Lanas syster, satt nämligen Evin Ahmad från Netflix-serien Snabba cash.
Hur känner de varann? Lana avslöjar för Hänt.
Annons
Möt Idols nya jurymedlem – Katia Mosally
Möt Idols nya jurymedlem – Katia Mosally

En av de sökande i Idol 2021 är Lana Sulhav, 23. Hon blev snabbt populär bland tittarna då hon var ärlig med sin enorma scenskräck. Men, hon gjorde en audition ändå, trots sin rädsla. Och så bra det blev! Lana gick vidare till slutaudition, sen Idolgiget och därefter gick hon vidare direkt i kvalveckan.

Men något som inte många har koll på är att Lana faktiskt sökt till Idol tidigare.

Lana Sulhav erkänner medvetna missen i Idol

När Hänt pratar med Lana så visar det sig att hon sökte till Idol redan förra året.

– Jag hade sökt, men försent, förra året. Men jag gjorde det typ lite medvetet, avslöjar Lana Sulhav för Hänt i en intervju.

Hon förklarar att hon för sig själv tänkte att hon ändå genomförde ansökningen, men samtidigt tänkte att det inte skulle gå vägen.

– Jag sökte försent, men jag gjorde det. Och det var liksom ett steg i någon riktning, förklarar Lana för Hänt.

Så det stora steget för Lana i år var inte att söka, utan att söka i tid.

Annons

Men det här året blev Lana kontaktad av Idol, och hon kände då att hon innerst inne verkligen vill göra musikresan mer än någonting annat. Så varför inte söka bara?

Och TUR var väl det att hon gjorde det tillslut!

Stödet från kändisfamiljen

Under tävlingen har Lana ett enormt stöd hemifrån. Och alla kanske inte har koll på det, men Lana är inte den enda i syskonskaran som stått i rampljuset. Två av hennes systrar, Shilera Sulhav, 30, och Shada-Helin Sulhav, 25, är kända sedan tidigare. Shada är skådespelerska och har medverkat i bland annat succéserien Innan vi dör, och Shilera är igenkänd från sin medverkan i tv-programmet Bachelor.

– Familjen är det absolut viktigaste för mig. Mina systrar, min mamma och mina vänner. Och min alla andra systrar och bröder! Men framförallt min familj faktiskt, som är med mig på den här resan, säger Lana till Hänt. Hon förklarar även att hon själv aldrig sett på sina syskon som kända, inte heller sig själv – än!

Annons

– Jag upplever inte någon av oss som känd. Jag har inte tänkt på det helt ärligt. Vi är bara vi, säger Lana och konstaterar:

– Men det är en intressant ekvation, att alla systrar gör sin grej och gör så sjuka resor.

Shilea Sulhav och Evin Ahmed i publiken i Idol 2021
Shilera och Evin.

Verkliga relationen till kända skådespelerskan Evin Ahmad

När Lana uppträdde i Idols kvalvecka så syntes även en annan känd person i publikhavet. Bredvid Lanas syster Shilera så satt berömda Snabba cash-skådespelerskan Evin Ahmad, 31. Hur känner de varann?

– Ja, alltså vi är ju en liten familj skulle jag säga. Vi är det största stödet vi har för varandra, känner jag i alla fall, berättar Lana för Hänt. Hon avslutar med:

Annons

– Vi är inte släkt men vi är uppvuxna med varandra. Våra familjer är uppvuxna med varandra. Så vi säger typ att vi är kusiner. Så vi är liksom systrar men inte biologiskt.

Idol sänds på TV4 och finns tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: TV4, Lotte Fernvall/TT

Annons