KRÖNIKA: Idol-finalens utgång var uppgjord från vecka ett

25 nov, 2022 
Gabriella Håkansson och Idols-finalister
Idol-finalen 2022 har gått av stapeln och Nike Sellmar kammade hem vinsten.
Hänt:s Gabriella Håkansson tycker finalen kändes uppgjord redan innan den ens hade börjat.
”Det var ingen nagelbitare direkt”.
Annons
Idol-Albin Tingwall om att stå mot Nike i finalen
Idol-Albin Tingwall om att stå mot Nike i finalen

Kan man helt enkelt vara för bra för TV4:s Idol? Jag vet inte, men Nike Sellmar de andra har ju inte haft en chans mot dig. Från att Nike klev in med sin gitarr i Åre och sjöng Better Than We Found It har det svenska folket varit trollbundna. Och konstigt är väl inte det, Nike var redan då en fulländad artist?

Inte en enda gång har Nike levererat ett sämre framträdande och aldrig heller har hon hängt löst. Det är nästan helt overkligt hur hon vecka efter vecka har fortsatt att chocka tittarna med nya sidor av sig själv. Dessutom verkar hon otroligt trevlig och jordnära?

”Vet du, jag blev så lycklig när jag såg dig sjunga, vet du varför? Därför att jag kommer att få se dig nästa fredag, fredagen därpå och fredagen därpå. Du kommer inte åka ut”, sa Anders Bagge i den första fredagsfinalen.

Annons

Nike har legat som vinnare enligt oddsen sedan dess och hon fick dessutom Kishtis att säga "det här är ett halleluja moment" för första gången på många år.

Det var ingen nagelbitare direkt

Det är fantastiskt hur en artist som Nike kan plockas fram via Idol men är det inte också brutalt tråkigt? Albin hade ju ingen chans. Oavsett hur duktig Albin var denna Idol-final så visste vi alla innerst inne att det var Nike som skulle kamma hem vinsten. Det var ingen nagelbitare direkt. Inte heller för Albin. Redan tidigare i veckan hade han gett upp, det berättade han för Hänt.

”Nike har varit vinsttippad ända sedan kvalveckan typ så jag har gått in med den inställningen typ, att det kommer vara Nike som tar hem det”

Alexander Kronlund har pratat om segervittring sedan Nike satte sin fot i Idol och nu har vi alla slösat vecka efter vecka sedan augusti för att få se Alexander ha rätt.

Alexander Kronlund har pratat om segervittring sedan Nike satte sin fot i Idol och nu har vi alla slösat vecka efter vecka sedan augusti för att få se Alexander ha rätt.

Stort grattis till dig Nike, men jag tycker det borde finnas en "du är för bra"-gräns i Idol framöver!

FOTO: Hänt/TT

Annons