LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Kevin Walker talar ut om tuffa åren efter Idol – okända kampen

06 nov, 2020 
Kevin Walker
Foto: TT
Kevin Walker vann Idol 2013 med hiten Belong.
Nu öppnar han upp om den tuffa kamp han genomgått senaste tiden.
– Jag hade gärna sett en fortsättning, säger Kevin till Expressen.
Annons
Kevin Walker vann Idol 2013 – så lever fotbollsspelaren idagBrand logo
Kevin Walker vann Idol 2013 – så lever fotbollsspelaren idag

Kevin Walker, 31, tog det svenska folket med storm då han ställde upp i Idol 2013. Kevin var redan innan programmet känd som professionell fotbollsspelare men att han kunde sjunga kom som en chock för många.

Rösten tog honom hela vägen till final och när säsongens vinnare skulle koras blev det Kevin som tog hem tävlingen.

Redan under audition ifrågasattes Kevins tankar om hur han skulle få ihop tiden som både artist och fotbollsspelare. Kevin förklarade att han hade tänkt kombinera de båda karriärerna vilket var något som Idol-juryn var tveksamma till. Men Kevin tog sig som sagt vidare och kammade till slut hem till musiktävlingen. Sedan dess har fotbollen däremot varit det stora fokuset.

Kevin Walker talar ut om kampen

I en ny intervju med Expressen talar nu Kevin ut om sen senaste tiden. Han har nämligen inte mått helt bra i sitt fotbollslag. De senaste sex åren har han spelat i Djurgården men nu har den tidigare Idol-deltagaren bestämt sig för att göra en förändring i livet.

Annons

– Personligen har jag aldrig mått sämre hos en arbetsgivare än vad jag har gjort nu på hösten under min karriär. Det finns olika aspeker till det, men som jag sa, vill jag helst inte gå in på detaljer för vi har en match att se fram emot. Jag har egentligen ingen lust att skapa rubriker mer än att jag är tillgänglig för att lyssna på andra möjligheter efter säsongen. Nu är det Djurgården som gäller. Spelar tränarna mig som högerback på träning gör jag mitt bästa precis som jag alltid har gjort, säger Kevin till tidningen.

Kevin visar sig inte känna förtroende för tränarna och har därav bestämt sig för att lämna klubben.

– Självklart har det varit tufft i och med det man byggt upp så pass länge. Det är inte ofta man spelar sex år i en klubb. Jag hade gärna sett en fortsättning men det är tränarna som bestämmer. Vissa röstar på Joe Biden andra på Donald Trump, det är så världen ser ut. Allt handlar om smak och tycke. Men det tar inget ifrån mig att jag är en bra fotbollsspelare och kommer kunna bidra på allra högsta grad till den klubben jag går till i framtiden.

Annons