Idol-Katia om tunga familjesorgen – sanningen bakom tårarna i tv

Idol-Katia

Idol har äntligen dragit igång igen på TV4!
I det första avsnittet blir jury-medlemmen Katia Mosally rörd till tårar efter en audition.
Nu avslöjar hon anledningen till Hänt.
Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022
0:21

Efter reklamen: Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022

(0:21)

Slå på ljud

Under måndagskvällen sändes det första avsnittet av årets säsong av Idol. I vanlig ordning tog de fyra jurymedlemmarna, Anders Bagge, 54, Kishti Tomita, 58, Alexander Kronlund, 50, och Katia Mosally, 35, emot deltagarna för den första auditionen.

Som vanligt kan det komma en del överraskningar i programmet, och så även i årets säsong av Idol. Juryn fick besök av ett bekant ansikte, någon som Anders Bagge direkt kände igen.

Ett bekant ansikte berör juryn – Ida Hallquists starka ord

Det var nämligen skådespelerskan Ida Hallquist, 28, som spelade rollen som Fanny i filmen Ack Värmland, som nu i stället skulle testa sina chanser som sångerska. Ida charmar juryn direkt och lämnar dem häpnade efter sin audition.

Efter att ha sjungit öppnar hon upp sig om det hon genomgått den senaste tiden. Hennes pappa ligger på sjukhus med hjärtfel och hennes syster gick nyligen bort.

– Jag har haft ett ganska bra liv och så, sen i juni blev min pappa som jag är väldigt nära ganska allvarligt hjärtsjuk och sen blev min gravt handikappade storasyster, som var 29, sjuk och dog i november, säger Ida i programmet.

Alla jurymedlemmar blev synligt berörda men det var en av de som reagerade starkare än resten – nämligen Katia Mosally, som nu berättar om anledningen till Hänt.

Sanningen om Katias tårar i Idol-premiären – pappans hälsokamp

Katia Mosally berördes som sagt mer än resten och när hon sedan gick fram till Ida för att ge en guldbiljett avslöjade hon att hennes pappa låg på sjukhuset för något liknande. När Hänt når jurymedlemmen talar hon ut om sin pappa och förklarar varför hon blev så berörd.

Pappa låg inne under våren för hjärtproblem och det var superjobbigt. Jag är pappas tjej och allt hände under min födelsedag, så det sög. Just den dagen då Ida kom in hade jag inte sovit alls och var trött, och allt hon berättade berörde mig så djupt. Jag kände verkligen med henne. Det gjorde vi alla. Det var så modigt av henne att väga dela med sig av det så öppet”, skriver Katia i ett privat meddelande till Hänt.

Vidare förklarar hon att hennes pappa mår bättre i dag men har vanor hon gärna ser honom sluta med.

Pappa mår bättre nu och är glad. Men han måste sluta röka! Detta är min offentliga befallning till honom att sluta röka!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN