Idol-jurymedlemmen lämnar – beskedet mitt under säsongen

IDOLJURYN 2022

Idoljuryns åsikter är det enda som betyder något i det här tidiga stadiet av Idol 2022. Hittills har de varit helt lyriska över talangerna som de hittat runt om i Sverige.
Därför kommer nu ett oväntat besked – jurymedlemmen Katia Mosally lämnar landet.
Katia Mosally om framtiden i Idol-juryn: ”Om sverige gillar mig”
0:13

Efter reklamen: Katia Mosally om framtiden i Idol-juryn: ”Om sverige gillar mig”

(0:13)

Slå på ljud

Idol 2022 är äntligen igång och hittills har vi fått se auditions från Stockholm, Göteborg och Malmö. Nästa vecka väntar auditions från en helt ny destination – nämligen vinterparadiset Åre! Idol-turnén har nämligen aldrig tidigare befunnit sig i just Åre.

Några idoler som redan gjort starka intryck på svenska folket är bland annat deltagaren Ida Hallquist, 28. Hon är tidigare känd för vissa tittare eftersom hon spelat rollen som Fanny i humorserien Ack Värmland. Även Mikael Adasme, 20, blev en stor tittarfavorit under Stockholmsveckan. Men dessvärre valde han att hoppa av – eftersom han kände sig konstant nervös.

Istället så tänker jag fortsätta studera för att bli filmkritiker och författare i framtiden”, förklarade Mikael i ett meddelande till Hänt.

Bluffen i Idol avslöjad – så går det till i solosången

Precis som förra året består Idol-juryn av Kishti Tomita, 58, Alexander Kronlund, 50, Katia Mosally, 35, och Anders Bagge, 52. Flera gånger har de som sagt varit helt lyriska över vad de fått se i årets auditions än så länge.

Den här veckan har vi fått se auditions från Malmö och Katia var minst sagt nöjd över utgången.

– Vi skulle kunna ha fredagsfinaler bara med folk från Malmö. Alltså så bra har det varit, sa Katia i programmet efter att ha sett alla auditions.

I kvällens avsnitt är det solo-sång som står på agendan för de sökande från Malmö. Hänt har däremot kunnat avslöja en bluff – deltagarna får nämligen låtlistan innan de ens vet om de går vidare till solosången.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Katia Mosally lämnar landet – mitt under Idol-säsongen

Med andra ord är Idol 2022 i full gång och juryn gör som sagt deras viktigaste jobb just nu. Och då kommer plötsligt beskedet att jurymedlemmen Katia har lämnat landet!

På Instagram visar hon upp att hon befinner sig i London. I ett meddelande till Hänt berättar hon vad det beror på.

”Det påverkar inte Idol. Är tillbaka innan vi sänder live. Jobbar härifrån för mitt andra jobb. Warner.”, skriver hon.

KATIA MOSALLY
FOTO: INSTAGRAM

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN