LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Kadiatous förändring inför Idol-finalen: ”Helt sjukt”

07 dec, 2018 
AvStina Dahlgren
Kadiatou holm Keitas förvandling inför finalen i Idol 2018
Kadiatou Holm Keita tar nu till alla knep för att vinna Idol 2018. Under finalen kommer hon att göra något hon aldrig tidigare gjort på scenen. ”Det är helt sjukt”, säger hon.
Annons

Kadiatou Holm Keita, 17, blev snabbt en tittarfavorit bland årets deltagare i Idol. Hon har hyllats vecka efter vecka av både juryn och publiken. Nu har hon tagit sig hela vägen till finalen i Globen där hon kommer att tävla mot Sebastian Walldén, 23.

– Jag har bara sjungit i Spånga studio för 1400 personer i två månader nu, så att sjunga i Globen kommer vara en extrem chock, säger Kadiatou.

För att toppa sina tidigare uppträdanden och för att kunna kamma hem vinsten kommer hon göra något som hon inte har gjort tidigare. Under låten We found love, i original framförd av Calvin Harris och Rihanna, komma hon att dansa en stor del av numret.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Min dröm har varit att kommer jag till Globen vill jag ha en show. Sång, dans, styling, allt ska bara sitta. Den här låten har ett dropp som är på 40 sekunder så det kommer bli en jävla massa dans, säger hon och skrattar.

Kadiatou är dansare i grund och botten och känner att hon har saknat den delen under hösten. De gånger hon har lagt in några danssteg i sina nummer tidigare har hon fått positiv respons. Nu tar hon det ett steg längre och kommer alltså under en stor del av numret satsa allt på att få till en häftig koreografi.

Annons

– Jag längtar. Jag har saknat att dansa så jävla mycket, det är helt sjukt, säger en exalterad Kadiatou.

Får extrahjälp inför finalen

Hon får nu extra hjälp av Idols egen koreograf, dessutom tränar hon med dansarna som kommer att finnas på scenen. Allt filmas så att hon sedan kan träna själv och sätta stegen perfekt under finalen.

Att få dansa igen har gett henne en nytändning, och nu längtar hon efter att få ge hela svenska folket en show de sent kommer att glömma.

– Jag ska ha så jävla kul som möjligt. Jag vill bara njuta av att stå på scenen och köra. Det är det här jag är född till att göra, säger Kadiatou.

FOTO: IBL

Annons