TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Jemima om orättvisan i Idol: "Fett irriterande"

17 nov, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Jemima Hicintuka är en av två tjejer kvar i Idol 2017. Kraven blir allt högre och nu berättar hon om sina känslor kring vissa, enligt henne, orättvisor i tävlingen.
Annons

Jemima Hicintuka, 18, är en av de idoler som står som topp 5 i Idol 2017Det var efter den första fredagsfinalen som det svenska folket fick upp ögonen för Jemima som artist och sedan dess har de röstat henne vidare varje vecka.

– Det är fett irriterande, jag känner press på mig själv dels för att jag inte fått samma fördelar som de andra har, säger hon till Hänt och fortsätter förklara:

– De har haft så mycket promotions sen innan, och det har inte jag. De flesta lärde känna mig efter den första fredagsfinalen. De andra har de känt sen början av Idolresan, det är en fördel som de måste utnyttja.

Nu är det bara två tjejer och tre killar kvar och då kan kraven enligt Jemima, uppfattas som högre på tjejerna än på killarna i tävlingen.

– Jag känner också att det är mycket press på oss tjejer, jag vet inte varför, har ingen aning, säger Jemima.

Annons

Jemima vill verkligen att hon och Hanna Ferm, 16, som är den andra tjejen i tävlingen, ska hålla sig kvar.

– Tjejerna måste vara kvar. Det är bara två tjejer kvar och hur kommer det se ut om det bara är killar? Det är inte okej, säger hon.

Att det överlag i branschen kan finnas mer krav på att tjejer ska vara fixade utseendemässigt, och röra på sig på scenen, är dock ingenting som Jemima tänker på.

– Jag kan inte säga så mycket om det, för att jag gör inte det här för att jag är tvingad att göra det utan för att jag vill göra det. Jag har smink på mig för att det är en del av mig, det hjälper mig att komma in i karaktär, säger hon.

Jemima är väldigt trygg i sig själv och vet exakt vem hon är som artist, men trots det känner hon en ständig press.

– Jag har bara känt press på mig själv, jag måste leverera varje fredag, avslutar hon.

Foto: IBL, TV4

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons