Idolernas kritik mot TV4:s plötsliga finaländring

02 dec, 2017 
I gårdagens semifinal i Idol berättade programledarna att det endast skulle vara två av idolerna som tog sig vidare till finalen i Globen, till skillnad från förra året när TV4 chockade med att ta vidare alla tre deltagare till final. Årets idoler blev mindre glada över TV4:s beslut.
Annons

Igår var det semifinal i TV4:s ”Idol” och deltagarna Chris Kläfford, 28, Hanna Ferm, 17, och Gabriel Cancela, 24, kämpade alla för en finalplats. I förra årets semifinal i Idol chockade TV4 både tittarna och deltagarna genom låta alla tre deltagarna gå vidare till finalen. I Globen fick då tre idoler inta scenen istället för två som det tidigare varit.

Men så blir det inte i år. Programledarna Gina Dirawi, 26, och Pär Lernström, 37, inledde programmet med att berätta att det endast kommer att vara två stycken som går vidare till nästa veckas final i Globen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det har spekulerats vilt om hur vi ska göra i år. Ikväll kan jag meddela att, det kommer vara två som gör upp i finalen i Globen. En av våra tre kommer lämna ikväll, avslöjade Pär Lernström i sändningen.

Idols pressansvariga Anders Edholm berättar för Hänt att beslutet om att endast ha med två idoler i finalen har varit bestämt sedan länge.

Annons

– Vi gör vår trettonde säsong av Idol och två gånger tidigare har vi haft tre deltagare i finalen. Nu går vi tillbaka till en klassisk finalduell där tittarna får avgöra vilka två finalister det blir, förklarar Anders Edholm och fortsätter:

– Idol är ett format i ständig förändring. Vi vill inte att det ska vara förutsägbart, därför är vi tillbaka i en klassisk duell detta år.

Men trots att det varit bestämt länge visste deltagarna ingenting. De tre idolerna hoppades på att TV4 skulle lämna samma chockbesked i år som de gjorde föregående år, och när programledarna inledde med att berätta om sitt beslut blev de besvikna.

– Det var riktigt tungt, någonstans hade man ju hoppats på att vi skulle vara tre, säger Chris Kläfford, och Gabriel Cancela instämmer:

– När vi fick reda på det blev jag mer nervös, jag fick en klump i magen. Det blev mer som stod på spel.

Vad hade det betytt för dig att få stå med dem i Globen om TV4 hade valt att göra så?

Annons

– Det skulle betytt allt, men nu blev det inte så, fortsätter Gabriel Cancela, som tyvärr var den som fick lämna tävlingen.

SE OCKSÅ: Hen vinner årets Idol enligt artisterna

Hen vinner Idol – enligt deltagarna själv
Hen vinner Idol – enligt deltagarna själv

Foto: Ibl

Annons