Idolens känga till Nikki: "Hade aldrig hänt om jag vore kille"

Idolens känga till Nikki: "Hade aldrig hänt om jag vore kille"

Åsikterna går isär efter Rebeckas ena uppträdande i fredags. Hyllad av många, men dissad av Idol-juryns Nikki. Nu slår 16-åriga Rebecka tillbaka.

Det är mindre än två veckor kvar till den stora Globen-finalen och det var fyra nervösa Idol-deltagarna, som i fredags, framförde sina egenskrivna låtar. Till allas förvåning bjöd TV4 på en rejäl tvist. När alla kvällens röster var räknade stod det klart att ingen behövde lämna tävlingen. Flest röster under kvällen fick stjärnskottet Rebecka Karlsson, 16, med låten “If I were you“, vars text handlar om en jobbig relation.

If I were you. I wouldn’t point that 45 on me. If I were you. I wouldn’t do that. But boy you really like the chase“, sjunger Rebecka och syftar på en pistol av modellen m/45.

Rebecka känner av sexismen i Idol och menar att Nikkis kritik är obefogad.

Rebecka känner av sexismen i Idol och menar att Nikkis kritik är obefogad.

Men när applåderna och jublet tystnat efter framträdandet och det var dags att ta emot juryns bedömning blev det hårda ord från Nikki Amini, 32, som inte alls var lika imponerad som sina kollegor Quincy Jones lll, 47, och Fredrik Kempe, 44:

– Jag tycker att det är ytterst olämpligt att ha vapenreferenser som 16-åring i Idol, sa Nikki bestämt i direktsändning.

Jury-kollegan Fredrik Kempe delade inte samma åsikt. Han var snabb med att inflika att det faktiskt kan handla om en metafor för pistol.

LÄS OCKSÅ: Idol-Rebecka stöttas av Quincy Jones lll

När Hänt träffar Rebecka efter fredagsfinalen är hon irriterad över Nikkis skarpa kritik:

– Jag vill egentligen inte prata om det, men nu tänker jag ta upp det iallafall. Jag förstår om Nikki tycker att det är opassande, men hon hade aldrig sagt så om det hade varit någon av killarna som sjöng så. Det är jag helt säker på. Det är bara för att jag är tjej.

Nikki var stenhård i sin kritik mot Rebecka under fredagens veckofinal.

Nikki var stenhård i sin kritik mot Rebecka under fredagens veckofinal.

Rebecka berättar om sina tankar kring låten:

– Det är en metafor som handlar om haters, folk som tycker si och folk som tycker så. Den här låten var till dem. Jag får höra att jag inte ska ha korta klänningar för att det finns folk som tydligen tycker att jag har för tjocka lår.

Men de hårda orden som riktas mot henne, likt ett vapen, är inget som kommer hindra henne:

– Det är vad låten handlar om, säger Rebecka bestämt till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Idolens snapchat hotas läggas ner: ”För många dick pics”

Foto: IBL, Stella

FRÅN FÖRSTASIDAN