LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Idol-deltagaren i ekonomisk kris: "Flyttat hem"

01 mar, 2017 
Linnéa Geijer
Idol har länge blivit kritiserat för de minimala lönerna de betalar sina tävlande. En av dem som brände alla sina sparpengar under höstens tävling är Jesper Petersson.
Annons

Juryn var hård mot honom under tiden i Idol i höstas, men publiken kunde inte låta bli charmade av den alltid lika glade Jesper Petersson, 28, Han knep under finalveckorna en eftertraktad femteplats och sedan dess har han jobbat hårt med musiken.

– Jag ska släppa en låt i vår, i april- maj hoppas jag, berättar han för Hänt.

Livet efter Idol blev en fattig historia för Jesper.

– Det är en sång som jag har skrivit tillsammans med med Patrik Isaksson och min lillebror som är musikproducent. Den heter “Min egen värld” och handlar om att våga stå upp för den man är, att bryta normen och våga vara den man är, tillägger han stolt.

Men trots att lyckan ler i karriären så står det stilla ekonomiskt. Idol betalade inte så bra och Jesper brände sina sista sparpengar på mat och hyra.

Annons

– Jag är fett fattig! Jag har inga pengar kvar, utbrister han och skrattar.

– Jag krashar hos morsan och farsan för att spara pengar. 28 år och bor hemma hos mamma och pappa, berättar han.

För att få livet att gå ihop så har Jesper tagit mer än ett extrajobb.

– Jag jobbar som vaktmästare på sjukhus, och så jobbar jag i foaljen på stället jag jobbade på innan Idol, berättar han för Hänt och tillägger med ett leende:

– Men jag trivs jättebra där.

Nu hoppas han att musikkarriären ska ta fart, och medan han är exhalterad över vad framtiden har att erbjuda så känner han sig ändå nöjd med att bo hemma.

– Jag har en deal med mamma och pappa: de köper maten och jag lagar den!

Av: Magdalena Divina Khodr, Linnea Geijer. 

Foto: Malin Bondeson, IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons