hänt exklusivt

Idol-Nike Sellmars tunga familjetragedi – efter mammans sjukdom

Nike Sellmar

Nike Sellmar har blivit ett välkänt ansikte för det svenska folket genom Idol 2022.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om sitt tunga förflutna med alkoholmissbruk och depression efter mamman sjukdomskamp.
– Hjärntumören tog upp hela hennes hjärnhalva så i slutändan visste hon inte riktigt vem jag var, säger Nike till Hänt.
Därför närvarar inte Nikes kille på fredagarna
0:43

Efter reklamen: Därför närvarar inte Nikes kille på fredagarna

(0:43)

Slå på ljud

Nike Sellmar, 27, tävlar under fredagen i semifinalen av Idol 2022. Under förra veckan gjorde hon en känslosam hyllning till sin moster som resulterade i att Kishti Tomita, 58, brast ut i gråt. Jury-medlemmen påpekade även att Nike har gått igenom saker som ingen ska behöva gå igenom.

I en intervju med Hänt berättar nu Nike mer om hur hennes liv har sett ut innan tiden i Idol.

– Det har varit tuffa perioder då depression och alldeles för mycket alkohol har varit inblandat. Livet är skört och med tanke på att mamma var sjuk väldigt länge och bodde inte i Sverige, så var det väldigt svårt och ganska tufft att hantera vardagen som 15-åring, säger Nike.

Stora familjetragedin efter mammans insjuknande: ”I slutändan visste hon inte riktigt vem jag var”

Nikes mamma drabbades av en hjärntumör som kom att ändra familjens liv radikalt. Mamman valde att lämna livet hemma i Sverige och bosatte sig i Spanien efter sjukdomsbeskedet.

– Från att jag var 14 bodde jag med min pappa på heltid men innan det bodde jag med mamma majoriteten av tiden. Jag bodde med henne där i Spanien från början men av olika anledningar gick det inte att jag kunde bo där längre. Så då fick jag flytta hem till pappa.

Att din mamma flyttade, har det varit en tuffare del för dig?

– Det har varit tufft, jag har velat ha henne här så är det ju. Men jag vet också vad det beror på. En hjärntumör förändrar en person och den här hjärntumören tog upp hela hennes hjärnhalva så i slutändan visste hon inte riktigt vem jag var, när det var som värst. Hennes verklighet stämde inte alls överens med den som vi har.

Är det här en stor del av hur du hamnade i alkoholmissbruket?

– Absolut.

Nikes relation till sin mamma efter tuffa sjukdomstiden

Idag mår både Nike och hennes mamma bra. Även om de inte lever i samma land så försöker de ses flera gånger per år.

– Den är fin. Det tog ett och ett halvt, två år innan vi kunde ses igen på grund av corona. Men annars träffat jag henne två gånger om året i alla fall, säger Nike.

Under den andra fredagsfinalen fanns Nikes mamma på plats och hejade på sin dotter.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN