Idol-Idas starka ord om avhoppet – försvinner efter succén

Idol-Ida Hallquist har golvat Idol-juryn och tittarna sedan premiäravsnittet.
Men efter succén kommer hon med ett nytt besked.
Nämligen att hon behöver ta en paus för att hinna landa i allt.
Kritik mot Alexander Kronlund efter uttalandet om Benjamin Ingrosso
0:37

Efter reklamen: Kritik mot Alexander Kronlund efter uttalandet om Benjamin Ingrosso

(0:37)

Slå på ljud

Ida Hallquist, 28, har gjort ett stort avtryck hos både juryn och tittarna sedan premiäravsnittet av Idol 2022.

Precis som förra året så består juryn av Anders Bagge, 54, Alexander Kronlund, 50, Katia Mosally, 35, och Kishti Tomita, 58. Men det är inte bara i Idol som vi har sett Ida briljera. Flera kan nog också känna igen henne från serien Ack Värmland, där hon spelar rollen som Fanny.

Hänt har tidigare kunnat berätta att Ida redan haft en karriär inom musik. Men efter att hon blev gravid med sitt första barn så lades karriären på hyllan.

Ida Hallquist om drömmen att bli mamma

För ett år sedan separerade Ida med hennes tidigare kärlek Håkan och tillsammans har de döttrarna Lotta, 4, och Stella, 2.

För Ida så är det just att vara mamma som är hennes största dröm. För Hänt har hon tidigare nämnt att hon länge velat bli förälder, men att hon också nu försöker förstå att hon är mer än en mamma.

– Men största delen av mig är att vara Lotta och Stellas mamma och vi är en trio som bara är så jäkla självklar, sade Ida till Hänt.

Idol-Idas ord om avhoppet – försvinner efter succén

Under första Idol-veckan, när juryn letade efter nya stjärnskott i Stockholm, blev Ida såklart en storfavorit. En annan deltagare som blev en av tittarnas favoriter var Mikael Adasme, 20, som efter att ha fått besked om att han gått vidare i tävlingen valde att hoppa av.

Förstår om ni alla är helt tokiga i denna människa vid detta laget. Det är jag också, vill jag lova. Och jag vill bara ta ett litet moment till att hylla honom - Mikael Adasme”, skriver Ida om nyfunna Idol-vännen Mikael i ett inlägg på Instagram.

Ni som sett programmen ser vad mycket han kämpar, med bl.a. sin nervositet och det sociala samspelet. Men det är liksom bara 5% ni får se. Som denna killen KÄMPADE. I ALLA tre moment. Men trots det så ställer han sig där framför juryn, tre gånger, och sjunger som en gud, så jäkla självklart liksom. Det finns inget finare än det tror jag. Att se någon gå ur sin comfortzone och övervinna sina rädslor, med sån bravur, självklarhet och charm. Och kanske det finaste av allt, så gjorde han detta för att inspirera andra som likt honom har autism eller asperger, som han själv säger. Att de kan känna igen sig i honom, och förhoppningsvis också kan börja våga göra något de drömmer om. Här snackar vi idol om NÅGOT”, poängterar hon när hon hyllar Mikael.

Men nu berättar Ida att hon själv också försvinner. Hon har nämligen fullt upp på hemmaplan och förbereder sig mentalt inför en hektisk höst om hon går vidare i Idol.

– Jag bröt faktiskt ihop här när vi pratade om hur det skulle kunna bli om man går långt. Jag har verkligen lagt ner mitt liv, likt säkert många andra mammor, har hon tidigare berättat för Hänt.

Nu kommer sångaren med ett nytt besked, nämligen att hon behöver ta en paus från sociala medier för att hinna landa i allt. I ett inlägg på Instagram berättar hon att hon ska vara med barnen lite istället och fokusera på familjen.

Det förtjänar du Ida, vi gissar nämligen att du kommer att ha fullt upp i höst med Idol! Vad tror du om Idas chanser i tävlingen?

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN