Idol-Ida i tårar efter uttalandet om Ack Värmland

Ida Hallquist i Idol 2022

Ida Hallquist hade innan sin medverkan i Idol 2022 en karriär som skådespelerska i Ack Värmland.
Nyligen publicerade hon ett inlägg på Instagram som fick följarna att tro att det skulle bli ytterligare en säsong av serien.
– Jag har fuckat upp.., säger hon i en ursäktande video.
TOPP & FLOPP – Idolromansen: ”Dörrarna öppna...”
0:54

Efter reklamen: TOPP & FLOPP – Idolromansen: ”Dörrarna öppna...”

(0:54)

Slå på ljud

Ida Hallquist, 28, blev för många ett känt ansikte under sin medverkan i Idol 2022. Men en del kände igen henne redan när hon klev in till juryn under sin första audition.

Hon har nämligen spelat en av huvudrollerna i humorserien Ack Värmland tillsammans med bland andra Mia Skäringer, Johan Östling och Björn Starrin.

De två säsongerna som sändes blev omåttligt populära och det sista avsnittet sändes 2017 – och sedan den dagen har det kryllat av folk som undrar över ytterligare en säsong.

Och nyligen fick Ack Värmland-fansen upp hoppet om att drömmen om en tredje säsong skulle bli verklighet. Det var nämligen Ida som publicerade en bild tillsammans med Johan på sin Instagram där hon skrev att det skulle bli en tredje säsong och följarna jublade.

Dessvärre så var detta bara ett skämt från Idas sida som nu ber hon om ursäkt till sina följare över handlingen som landade aningen fel.

Idas offentliga ursäkt till fansen – efter skämtet om en säsong tre

Ida berättar på sin Instagram-story att Värmlands tidningar har börjat skriva om ryktet gällande en tredje säsong och nu är nu orolig över att folk ska bli arga på henne.

– Och folk har blivit glada och nu kommer folk att bli arga på mig, säger Ida i videon med nära till gråt.

Hon försvarar sig genom att säga att hon trodde att folk skulle förstå att det var ett skämt – med tanke på hur många gånger hon svarat på frågan om en eventuell tredje säsong.

– Till mitt försvar så tänkte jag att folk skulle förstå att det var ett skämt. För jag har svarat på den här frågan om det ska bli en säsong tre 40 miljarder gånger i sex års tid och då har jag sagt nej. Men sen förstår jag att man kanske har ett litet hopp och så kommer jag där och ger er gullig liten hundvalp och sen tar jag bort den. Och det är ju inte så schysst.

Värmlands tidningar började skriva om Idas skämt: ”Ett litet rykte”

När Hänt når henne berättar hon om att tidningarna snappade upp ryktet fort och började skriva om händelsen.

– Det är ju två tidningar i Värmland som slåss lite, och de skrev till mig men jag svarade inte, för jag fick lite panik. För jag tänkte ”men de förstår väl att det är ett skämt” och då blev det att båda ville väl komma ut med det först. Så det blev väl som ett litet rykte. Det var inte så att de sa att ”det blir en till säsong” men det ryktas om en säsong till, säger Ida till Hänt.

Vi får hoppas att fansen inte hann bli alltför glada innan nyheten om att det var ett skämt kom.

FOTO: Christine Olsson / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN