hänt exklusivt

TV4-tittarnas oro för Idol-Erik Elias – efter detaljen i utseendet

erik elias ekström

När Erik Elias sökte till Idol 2021 sjöng han sin egenskrivna låt Ta mig. Nu finns låten på Spotify och under semifinalen i Idol 2022 bjöd han publiken på show. Men det var en detalj som tittarna reagerade på.
Nu berättar Erik Elias vad det är som hänt.
Erik Elias nya svar om kärlekslivet: "Jag ser mig inte som singel"
0:51

Efter reklamen: Erik Elias nya svar om kärlekslivet: "Jag ser mig inte som singel"

(0:51)

Slå på ljud

Idol 2022 lider mot sitt slut och nu är det bara några dagar kvar tills den stora Idol-finalen i Tele2 arena. Kvällen till ära kommer artister som Benjamin Ingrosso, Charlie Puth och Miss Li att gästa showen.

Men huvudpersonerna för kvällen är ju självklart finalisterna Nike Sellmar och Albin Tingwall, som tog sig vidare efter en otroligt spännande semifinal.

Förra året fick vi se Erik Elias Ekström i tävlingen. Han landade på en sjunde plats men trots det gjorde han stort avtryck på svenska folket. Redan på hans audition gjorde han succé med den egenskrivna låten Ta mig.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

TV4-tittarnas oro för Erik Elias efter upptäckten

Nu, ett och ett halvt år senare är succélåten Ta mig ute på Spotify och i semifinalen dök Erik Elias upp och glädjen i Idol-studion var total.

Vi är nog många som minns Erik Elias audition i Göteborg våren 2021. Refrengen "Vill du ha mig så ta mig" fastnade på mångas läppar och juryn tyckte att det var rent ut sagt genialiskt.

På sociala medier är tittarna också glada över att Erik Elias var på plats i semifinalen, men det är en liten detalj som oroar.

”Vad hände med ögat?”, skriver en tittare.

”Det är bara ett litet blodkärl som har spruckit, det är mycket vanligt och ofarligt. Att ett blodkärl spricker kan hända helt utan anledning eller påverkan”, gissar en person.

”Såg för brutalt ut för att vara det”, skriver en person som inte tror på svaret om ett sprucket blodkärl.

”Precis som de andra säger är det ofarligt. Det ser värre ut än vad det är. Vet en som var med om exakt samma sak.”, skriver en annan person som tror sig veta vad det handlar om.

Erik Elias avslöjar sanningen om röda ögat

Men faktum är att tittarna har fel. Det handlar inte alls om ett sprucket blodkärl. Erik Elias tappade nämligen synen i somras.

”Jag har fått ett blåmärke i ögat. Trots att det ser lite läskigt ut är det på grund av en bra sak. Jag tappade lite syn i somras på grund av en svullnad på gula fläcken.”, förklarar han i ett meddelande till Hänt och fortsätter:

”Så nu hjälper vår fantastiska sjukvård mig att få tillbaka den. Men på vägen dit kan jag komma se ut så här emellanåt. Men jag tänker; bättre att se, än se ut (ha ha).”

erik elias ekström
FOTO: TV4

FOTO: TÄRNHUVUD ANNA/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN