hänt exklusivt

Efter beskedet om finalplatsen: Idol-Nike lämnar helt

NIKE SELLMAR, IDOL 2O22

Finalisterna till den stora Idol-finalen i Tele2 arena är utsedda och det är Nike och Albin som det står mellan. Men nu lämnar Nike Stockholm, bara dagar innan finalen.
– Jättehärligt, säger Nike till Hänt.

Efter en otroligt spännande Idol-höst är det nu bara den stora finalen i Tele2 arena som återstår.

I semifinalen stod det mellan Sebastian Rydgren, 18, Klara Almström, 18, Albin Tingwall, 19, och Nike Sellmar, 28. Det blev Albin och Nike som fick flest röster av svenska folket och är därmed klara för finalen!

Årets final kommer dessutom bli världens största Idol-final någonsin. Tele2 arena tar nämligen 40 000 personer i publiken, när det är konsert. Så en pampig final är att räkna med. Dessutom kommer massa stora artister såsom Benjamin Ingrosso, 25, Charlie Puth, 30, och Miss Li, 40, att uppträda under finalkvällen.

Idol-Albin om sjukdomskampen – tvingades åka in akut

När Hänt träffade Nike och Albin i pausen visste de inte än att det var just de två som skulle gå vidare till final. För Albins del var nerverna otroliga, men samtidigt lättad. Det är nämligen sista dagen som han går på sin antibotika-kur.

Förra veckan kunde Hänt rapportera om Albins tillstånd. Många tittare hade nämligen reagerat på att han var extra känslig och tystlåten och det fick sig en förklaring. Direkt efter förra veckans fredagsfinal var det nämligen raka vägen in till akuten som gällde för Albins del.

Men ikväll var det bättre och han kände sig mycket piggare, vilket bådar gott inför den stora finalen nästa vecka.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Idol-Nike lämnar – direkt efter finalbeskedet

För Nikes del var det också en utmärkt kväll och hon kunde hålla nerverna i schack.

– Jag har inte så mycket nerver, för att om jag åker ut ikväll så är jag så glad att det är så fantastiska personer som gått vidare. Så jag är inte nervös av den anledningen. Jag har varit nervös för mina nummer men just nu är jag såhär, nu är det över, nu får vi se hur det går, sa Nike till Hänt inför beskedet.

Och hur det gick? Det gick ju strålande och Nike är en av finalisterna! Men det innebär att hon kommer lämna Stockholm...

– Om jag går vidare ikväll så åker jag till Piteå imorgon och ska ha ett litet gig där uppe tydligen, berättar Nike för Hänt och fortsätter:

– Och då får jag sova hemma!

Åh, vad härligt! Kommer du kunna träffa din pojkvän då?

– Ja och det kommer vara jättehärligt, säger Nike glatt.

Om Nike inte hade gått vidare till final hade hon däremot inte åkt. Nu berättar hon varför:

– Nej men då måste jag ju vara kvar till finalen för då ska vi ju göra ett medley liksom, förklarar hon.

Nike uppträder i Småstaden (Piteå) klockan 14:30 den 19/11.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN