Idol-deltagarens ilska mot juryn – orden om utseendet: ”Sorgligt”

Exklusivt

Idol-deltagaren Niwrian Wegblad tvingades lämna programmet i onsdagens avsnitt.
Nu berättar han för Hänt om juryns bedömningar – och riktar även kritik gällande en viss punkt.
– Jag tyckte ju inte att det helt känns som att alla får samma möjlighet, säger Niwrian.
Kishti Tomitas avslöjande om Idol 2022
0:31

Efter reklamen: Kishti Tomitas avslöjande om Idol 2022

(0:31)

Slå på ljud

Idol-deltagaren Niwrian Wegblad, 25, golvade juryn och tv-tittarna med en minst sagt minnesvärd audition i Åre där han framförde en egen låt och ackompanjerade sig själv på piano. Ett Idol-ögonblick som uppskattades av många!

När vi når Niwrian berättar han att han befinner sig i Stockholm, där han varit på möte för att påbörja hormonbehandling med testosteron.

– Jag har fått receptet, så det är någonting positivt i alla fall! Det är ju definitivt målbrott i sex till nio månader som väntar, så då blir det ju annorlunda med sången. Många är kanske rädda för den grejen, men jag är bara jätteexalterad!

Idol-Niwrian om känslorna efter tunga beskedet: ”Otroligt lättad”

Efter att enkelt ha knipit en guldbiljett i måndagens avsnitt gick Niwrian vidare till de två sista sångmomenten; acapellamomentet och solosången till livemusik, som både ägde rum i Stockholm.

Men i onsdagens avsnitt tar Nirwians resa slut. Det är ett dåligt låtval som ligger till grund för beslutet. Jurymedlemmen Anders Bagge, 54, uttrycker sig så här i programmet:

– Det är med ganska stor sorg jag säger att du har inte gått vidare det här året, men vi hoppas verkligen på att få se dig igen.

I onsdagens program meddelar juryn att Niwrian inte tagit sig vidare i tävlingen, men att de gärna ser honom i programmet kommande år.

I onsdagens program meddelar juryn att Niwrian inte tagit sig vidare i tävlingen, men att de gärna ser honom i programmet kommande år.

FOTO: TV4

Vad kände du när du fick det beskedet att du inte gått vidare i Idol?

– Jag är nöjd med det jag gjorde. Om jag jag ska vara hundra procent ärlig så mådde jag inte jättebra den dagen. Jag ville inte stå på scenen. Jag har aldrig känt den känslan förut och jag tror att det sken igenom, berättar Nirwian och fortsätter:

– Jag grät ju en hel del efteråt. En del av mig ville självklart verkligen gå vidare, men jag kände mig också otroligt lättad över att inte gå vidare.

Niwrian förklarar att den korta upplevelsen under Idol bjöd på många röda flaggor. Förutom nervositet och press, så upplevde kände han sig lite som ett ”cirkusdjur” och han vittnar om många unga människor som blev helt förstörda av feedbacken från juryn.

Efter att ha sett avsnitten på tv upplever han dessutom att många deltagare blivit vinklade. Något han inte tror skulle passa honom i det långa loppet. Dessutom känner han större glädje att sjunga sina egna låtar framför covers av andra.

Han vill dock inte stänga dörren för att söka nästa år igen, det beror på var han befinner sig i livet då.

Bröderna Zia om hur det är att arbeta tillsammans

Se klippet här!

Idol-deltagarens kritik mot juryn – efter upptäckten: ”Handlar om utseende”

Under intervjun med Niwrian berättar han ärligt att trots lättnaden att inte ha gått vidare i tävlingen, så finns ett uns ilska kvar i honom. Han uttrycker en frustration över att alla deltagare inte får samma förutsättningar att gå vidare i tävlingen.

Deltagaren Clara Ringblom, 18, är en av de sökande från Åreveckan som kämpar hårt med att hålla nerverna och känslorna i styr. Men trots en mindre imponerande sångprestation valde juryn att ta henne vidare i tävlingen och var mer förlåtande med hennes sångmissar.

– Jag tyckte ju inte att det helt känns som att alla får samma möjlighet även om de säger det. Jag tycker inte att hon [Clara reds. anm.] är dålig, men jag var ju också nervös och har scenskräck, berättar Niwrian för Hänt.

Hans egen analys av varför juryn valde att se förbi Claras problematiska nerver och inte med hans dåliga låtval, är av kritisk karaktär.

– Jag tänker ju mycket på det att utseende har en del med det att göra, sadly. Det känns som att det är en så stor del av det hela [Idol-resan reds anm.], vilket också gör mig lite lättad. Jag vill inte bli artist för att bara bli tittad på, avslutar han.

Hänt har sökt en av programmets fyra jurymedlemmar för en kommentar.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!