Deltagaren bekräftar bluffen i Idol 2022 – så lurar TV4 tittarna under auditionveckorna

Idol 2022 Clara och juryn
Exklusivt

Clara Ringblom Hill är en av de sökande i Idols Årevecka.
I en intervju med Hänt avslöjar hon nu bluffen under programmets auditionveckor som tittarna inte känner till.
– Vi gjorde typ momentet tillsammans, säger Clara.
Renaida Brauns pik till Idol- juryn
0:29

Efter reklamen: Renaida Brauns pik till Idol- juryn

(0:29)

Slå på ljud

Under måndagskvällen är det dags för Idol-gänget att fortsätta uppåt i landet, närmare bestämt till Åre.

Vi har tidigare fått se auditions från Stockholm, Göteborg och Malmö, men nu har juryn klätt på sig både dunjackor och pälsmössor för att bedöma sång i kallare temperaturer.

Därför har inte Idol-deltagarna jackor i kylan

En av de sökande i Åre är Clara Ringblom Hill, 18. När Hänt når henne berättar hon om anledningen till varför deltagarna står utan jackor ute i kylan medan juryn sitter påpälsade.

– Grejen är att man fick väl välja själv. Jag kom dit med jacka, men eftersom jag hade valt en snygg outfit så ville jag visa den. Då valde jag att ta av mig jackan, men det var nog inget man var tvungen att göra. Man ville väl rocka sin egen stil, säger Clara.

Ni befinner er i en skidbacke, var det inte kallt att göra sin audition utomhus i kylan?

– Jo, herregud det är klart att det var kallt. Jag tror nästan att den här kylan var en fördel för nervositeten. För jag tänkte ”Skakar jag för att det är kallt eller skakar jag för att jag är nervös?”. Man visste liksom inte riktigt.

Clara är boende i Sundsvall, söker i Åre, men är i grunden från Stockholm. Att det blev just i Åre som hon fick genomföra sin audition är något som hon är mycket nöjd över.

– Jag gillar småstadslivet, jag hör hemma där, säger Clara.

Tusse och Maya om Idol 2022

Se klippet här!

Buffen i Idol 2022 som tittarna inte känner till

Då Clara är en av deltagarna som får en guldbiljett i måndagens avsnitt, så skickas hon vidare till acapellamomentet som sker i Stockholm.

Under auditionveckorna får TV4-tittarna följa en stad i taget genom de tre momenten. Först är det audition, sedan acapella och därefter väntar solosången med livemusik för de som går vidare.

Men vad Clara nu kan bekräfta för Hänt är att oavsett stad, så tävlar samtliga deltagarna i acapellasången vid ett och samma tillfälle.

Den observanta tittaren kanske till och med lagt märke till att Idol-juryn har samma kläder i flera av tisdagsavsnitten och det är just för att Åre-, Stockholm-, Malmö- och Göteborgsdeltagarna alla genomför sin acapellasång under samma dag.

– Precis, det är klart att vi alla var på hotellet där samtidigt, men i början körde de ändå så att alla som hade sökt i olika städer höll sig till varandra. Men ja, vi gjorde typ momentet tillsammans, Åregänget, Stockholmsgänget och Malmögänget, säger Clara och fortsätter:

– Det var inte så att vi träffades men man kunde stöta på varandra i korridoren på hotellet och typ nere i matsalen när vi skulle äta. Men svaret på din fråga, ja vi var alla där samtidigt.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!