LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Dödsfallet som skakar Idol-Cimberly – får hjälp av psykolog: ”Tungt”

23 nov, 2023 
Idol 2023
Cimberly Wanyonyi är i semifinal i Idol 2023 men osäkerheten inför fredagsfinalen är stor.
Dessutom har hon skakats av ett tragiskt dödsfall inom familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänt-cribbs: Så bor idolerna – Sara Ludvigsson bjuder in tittarnaBrand logo
Hänt-cribbs: Så bor idolerna – Sara Ludvigsson bjuder in tittarna

Det är bara några timmar kvar tills idolerna går upp på Idol-scenen för att genomföra årets sista fredagsfinal från den studion. Nästa vecka är det nämligen den stora finalen i Avicii arena som väntar.

Det är fyra idoler kvar som kämpar för att ta sig till final. Dessa är; Simon Näslund, 23, Louisa Hoxha, 16, Saga Ludvigsson, 17, och Cimberly Wanyonyi, 18.

För Cimberlys del har det dock inte varit så lätt. Under den här säsongens gång har hon bland annat haft svårt att ha stöd i publiken eftersom hon kommer från Skellefteå, som betyder att det är lång resväg för familj och vänner. Dessutom har hennes pappa varit iväg på en längre resa utomlands.

TV4:s överraskning till Cimberly: ”Så sjukt”

Men detta är inte det enda som har varit tungt för Cimberly. Mitt under säsongen behövde hennes mamma Jaana åka in på sjukhus för att göra en sju timmar lång magoperation.

Annons

– Hon fick komma hem förra fredagen. Hon är mycket bättre nu, vilket såklart är skönt att veta. Det ska bli väldigt fint att få ge henne den här låten, sa Cimberly till Hänt inför förra veckans fredagsfinal.

Vad hon inte visste då var att Idol-produktionen hade en överraskning till henne. Förra veckan valde Cimberly att tillägna en av sina låtar till sin mamma och efter att hon hade sjungit fick hon en rejäl chock.

– Det var så sjukt. Pär sa ju ”du kan ju säga det till henne” och då tänkte jag ju att det var till kameran. Så vänder jag mig om och så står hon där, det var så sjukt, sa Cimberly till Hänt.

– Vi har hållit det hemligt. Vi har inte pratat med någon, sa mamma Jaana.

Cimberly skakad av dödsfallet i familjen

Tack och lov mår Cimberlys mamma bättre nu. Men i veckan kom nästa tunga bakslag för idolen. Nämligen att hennes mormor gått bort.

”Min älskade mummi, vila i frid, älskar dig för evigt”, skrev Cimberly på sin Instagram-story.

Annons

När Hänt når henne berättar hon om den ofattbara sorgen.

”Jag mår inte så bra just nu, det känns väldigt tungt när man redan har så mycket annat att tänka på. Men jag försöker trösta mig med att hon är på en bättre plats nu”, skriver Cimberly i ett meddelande till Hänt.

Cimberly förklarar vidare att produktionen är väldigt snälla och förstående mot henne. Hon har också erbjudits psykolog-hjälp.

”Ja, vi har en idol-psykolog som vi alltid kan höra av oss till om det är något”.

Oron inför semifinalen – Cimberly har tappat rösten

Som om inte detta vore nog har Cimberly tappat rösten och läget känns just nu osäkert inför fredag även om hon tror att hon kommer kunna köra på som planerat.

”Jag har varit hos läkaren och det beror på överansträngning så mina stämband är svullna samt att min astma är i en sämre period, så jag hostar väldigt mycket om nätterna”, skriver hon till Hänt och fortsätter:

”Som det ser ut nu ska jag köra på fredag. Det känns väldigt osäkert just nu i rösten dock, jag har ingen känsla av hur bra saker kommer bli eller inte tills dess men jag hoppas verkligen att det ordnar sig.”

FOTO: Christine Olsson/TT

Annons