IdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdolIdol
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Idol-profilens namnbyte – ändrar om helt mitt under säsongen: ”Olika personligheter”

19 sep, 2023 
Idol-Liza och Kishti
En av deltagarna i Idol 2023 har plötsligt bestämt sig för att byta namn.
Kanske märkte du att deltagarens namnskylt ändrades några avsnitt in? Nu kommer förklaringen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alexander Kronlunds okända relation till kungafamiljenBrand logo
Alexander Kronlunds okända relation till kungafamiljen

Det har blivit dags för solosången i Idol 2023. Ett moment som många av idolerna är nervösa inför. Vissa har aldrig tidigare sjungit framför en fullsatt publik medan andra känner sig vana att ha åskådare.

Idol-profilen byter namn – mitt under den pågående säsongen

Någon som stått på scenen ett antal gånger är Agnes Frisk, 17, från Malmö. Hon har nämligen tävlat i Talang och dessutom uppträtt i Bingolotto.

– Jag började jobba med musik när jag var 12. Jag var med i Talang när jag var 13 år, då sökte jag i mitt riktiga namn Agnes Frisk men jag har ett artistnamn nu så jag går under Liza. Talang var den bästa starten jag kunde göra och det var en sjukt bra förberedelse för Idol. Där gick jag till semifinalen och blev tyvärr utslagen av en hund, men det var jättekul verkligen, har Agnes tidigare sagt till Hänt.

Annons

Under Agnes audition stod det just Agnes på hennes namnskylt men vad den observante tittaren kanske märkt är att hon numera går under namnet Liza i programmet. Det visar sig att Agnes framöver vill använda sig av artistnamnet Liza vilket numera är namnet hon går under i Idol 2023.

Agnes Frisk har bytt namn till Liza
Foto: TV4

Sanningen om namnbytet – därför heter Agnes numera Liza

I en intervju med Hänt berättar hon nu om varför hon valt att byta ut sitt vanliga namn till ett artistnamn.

Annons

”Jag har alltid haft en artistisk karaktär, ett alterego som vaknar till ibland. En galen flicka som lever i mig. Hon gör grejer jag aldrig trodde jag skulle våga, hon säger saker jag är för rädd för att säga. She’s a boss. Jag har två olika personligheter. Liza is a crazy girl och hon förtjänar ett eget namn. Hon är min glöd. Mitt mellannamn är Liza och jag fick det efter min mormor. Tycker det är ett så fint namn!! Min mormor är också boss lady så tyckte det var passande”, skriver Liza i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

Annons