LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Här avslöjar TV4 vinnaren i Idol i förtid – Pär Lernström bekräftar

20 sep, 2022 
Idol 2022
Efter auditions i Stockholm, Göteborg, Malmö och Åre har det nu blivit dags för kvalveckan i Idol.
Den livesända sändningen går att följa på TV4 men det finns ett sätt att få veta vem som vinner i förtid – det avslöjar Pär Lernström.
Annons
Johanna Lind Bagge om Anders Bagge i Idol: ”Överkörd”Brand logo
Johanna Lind Bagge om Anders Bagge i Idol: ”Överkörd”

Idol 2022 är i full gång och det har nu blivit dags för den livesända kvalveckan där deltagarna uppträder framför publik i Kungsträdgården. Under fyra dagar ska sex deltagare per dag tävla. Två av de går vidare till fredagens stora fredagskval där även två wild-cards valda av juryn ska göra upp om vilka som tar sig vidare till fredagsfinalerna.

Ida Hallquist fortsätter vinna svenska folkets hjärtan

Under måndagen tävlade den första gruppen, där ibland tvåbarnsmamman Ida Hallquist, 28, som tagit det svenska folket med storm sedan sin audition i Stockholm. Ida har tidigare berättat för Hänt om känslorna kring tittarnas bemötande.

– Jag hade väl tänkt att det skulle bli en reaktion såklart, kanske några nya följare och kanske några meddelanden från nära och kära... men mobilen gick varm kan man säga, jag var helt, helt i chock. Det är väldigt överväldigande!, sa då Ida till Hänt.

Annons

När kvällen var avgjord stod det klart att Ida var en av de två som gick vidare till fredagskvalet. Detta efter att tittarna röstat fram henne som en av favoriterna.

Vinnarna avslöjas i förtid – Pär Lernströms ord

Sändningen som spelas in live från Kungsträdgården pågår på TV4 mellan 20:00 till 21:00. Under den tiden uppträder alla deltagare men resultatet får tv-tittarna vänta på ända till 21.55 då Parlamentet sänds emellan.

Men vad TV4-tittarna kanske inte vet är nämligen att om de istället väljer att se sändningen i TV4 play så kan de få resultatet i förtid. Detta förklarar nämligen Pär Lernström, 42, i måndagens avsnitt av Idol.

– Om bara några få minuter kommer ni att få svaret i TV4 play faktiskt. För går man in där nu så kan man vara med och få det svaret om bara om bara någon liten minut. Vill du vänta här i stor-fyran så är det 21:55 som gäller, då får du veta vilka två som tar de där platserna, säger Pär i programmet.

Det innebär alltså att när TV4-tittarna sitter hemma i soffan framför tv:n så har resultatet redan varit offentligt i en timmes tid, då Pär avslöjar vinnarna i förtid på TV4 play.

Hänt har sökt TV4.

FOTO: TV4

Annons