TV4:s mörkande om Idol-Ida Hallquists förflutna: ”Släppt låtar”

Exklusivt

Idol-sökande Ida Hallquist är känd från Ack Värmland, men vad alla kanske inte känner till är att hon dessutom haft en karriär som artist.
För Hänt berättar Ida nu om detaljerna i hennes liv, som mörkades i TV4-programmet.
– Då hörde Per Lidén, från Da buzz, av sig och han har ett skrivbolag hemma i Värmland, berättar Ida.
Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022
0:21

Efter reklamen: Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022

(0:21)

Slå på ljud

Den 28 år gamla tvåbarnsmamman Ida Hallquist tog Idol-juryn med storm, när hon klev in för att framföra hennes audition. Inte nog med att sången satt som en smäck, så föll juryn också för hennes personlighet. Idas livshistoria fick dessutom Katia Mosally, 35, att falla i tårar.

I programmet säger Ida att hon är ansiktet utåt för personer med livskris. Efter att hennes pappa blivit sjuk och hennes storasyster gått bort, har hon bestämt sig för att ta vara på livet och sluta vara en fegis.

Musiken beskriver Ida som det enda språket hon hade med systern, som var gravt handikappad.

– När vi kommunicerade som bäst var när vi spelade piano och sjöng tillsammans. Hon har alltid varit med. Hemma stängde jag alla dörrar, för ingen fick höra när jag höll på, men Vickan fick stå där för hon dömde inte mig. Hon bara stod där och fick lyssna på alla mina musikidéer, säger Ida i programmet.

Ida Hallquists chock efter bemötandet

När Hänt når Ida, dagen efter att hennes audition sänts i tv-rutan, berättar hon om känslorna kring svenska folkets bemötande.

– Jag hade väl tänkt att det skulle bli en reaktion såklart, kanske några nya följare och kanske några meddelanden från nära och kära... men mobilen gick varm kan man säga, jag var helt, helt i chock. Det är väldigt överväldigande!, säger Ida.

Det är däremot inte första gången som Ida syns i tv-rutan. Precis som hon nämner under hennes audition, så är hon känd för rollen som Fanny i tv-serien Ack Värmland.

Renaida Brauns barnbesked med fästmannen Tim

Se klippet här!

Men detta är inte den enda karriären som Ida haft. Något som TV4 mörkade i Idas intro är nämligen det faktum att hon både har släppt musik tidigare och dessutom sjungit i tv.

– Efter Ack Värmland så la pappa ut ett klipp när jag sjöng. Och då hörde Per Lidén, från Da buzz av sig och han har ett skrivbolag hemma i Värmland. Så på den vägen blev det. De gav mig lite låtar och jag tyckte det var superkul, eftersom musiken redan då var drömmen. Så då släppte jag några låtar, som inte alls är jag, men jag 20 år gammal tyckte det va jätteroligt, säger Ida och fortsätter:

– Så har jag uppträtt lite då i Värmland, men det har aldrig gått utanför Värmland liksom.

År 2018 tävlade Ida dessutom i SVT:s Så ska det låta tillsammans med Sussie Eriksson, 59, och Emanuel Norrby, 34.

Sussie, Emanuel och Ida

Sussie, Emanuel och Ida tävlade tillsammans i Så ska det låta 2018.

FOTO: TT

Graviditeten satte stopp för drömmarna – nu tar Ida nya tag

Tiden för Idas musikkarriär visade sig däremot inte vara rätt, då hon inte trivdes med pressen kring att pusha hennes musik.

– Jag hade verkligen tanken att nu ska det här bli något, men under de åren så tror jag att jag var otroligt onice att jobba med. Inte som person, utan jag tycker det är så fruktansvärt att göra reklam för mig själv. Vilket man måste göra om man släpper en singel. Jag ville spy varje gång, så jag tappade motivationen flera gånger under de här åren.

Inte nog med att Ida inte gillade vad som krävdes av henne så kom något helt annat emellan.

– Och sen blev jag gravid då, med min äldsta dotter Lotta och då tappade jag motivationen helt till att göra något för min egen skull. Så sen dess har det inte varit något.

Ida har tidigare även berättat om separationen från sina barns pappa för Hänt.

Men nu blir det nya tag för Ida som är redo att uppfylla sina musikdrömmar i Idol 2022. All lycka önskar vi henne!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN