Idol-Ida Hallquist om separationen från barnens pappa

Exklusivt

När livet tog en vändning förstod Ida Hallquist att hon måste ta vara på den tid hon har kvar.
Hon separerade från barnens pappa, beslutade sig för att sluta vara "bara en mamma" och nu jagar hon artistdrömmen i Idol 2022.
– Nu är jag trött på att gå runt och vara grå. Jag vill vara en lycklig mamma, säger Ida till Hänt.
Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022
0:21

Efter reklamen: Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022

(0:21)

Slå på ljud

Ida Hallquist, 28, har sedan premiäravsnittet av Idol 2022 i måndags gjort ett stort avtryck hos både juryn och det svenska folket. Hänt har tidigare kunnat berätta att skådespelaren från Ack Värmland redan haft en karriär inom musik. En karriär som lades på hyllan efter att hon blev gravid med hennes första barn.

För Ida var tiden för en musikkarriären inte rätt då, men nu är hon redo att satsa på artistdrömmarna, en gång för alla. Skjutsen till att våga ansöka fick hon när hon insåg hur snabbt livet kan vända.

Idol-Ida om systerns bortgång – och pappas hjärtproblem

I Idol berättar Ida att hennes pappa legat på sjukhus med hjärtproblem något som Ida nu utvecklar under en intervju med Hänt.

– Pappa låg mycket på sjukhus förra sommaren. Hans hjärtproblem var en inflammation som egentligen sätter sig på lungorna men som satte sig på hjärtat. Ingen visste någonting om det och därför visste ingen om han skulle överleva, så han var inne mycket på sjukhuset. Han fick pacemaker och så där förra året men mår bra idag med lite sviter ifrån det bara, säger Ida.

Även förlusten av Idas storasyster har fått Ida att vilja ta vara mer på livet.

– Det var inte oväntat för hon hade haft kassa lungor sen elva år tillbaka, då hon också var nära på att kollapsa. Så mamma och pappa har alltid vetat att det är lungorna som kommer göra att hon inte orkar längre men sen kom det ändå som en chock att det var så illa nu, säger Ida.

Alida Morberg gravid – väntar sitt och Bill Skarsgårds andra barn

Se klippet här!

Bröt upp med barnens pappa efter insikten under tuffa tiden

Efter de livsomvälvande händelserna insåg Ida snabbt att livet ska levas till max. Hon avslutade bland annat relationen med dåvarande partnern Håkan, som hon har två barn tillsammans med – döttrarna Lotta, 4, och Stella, 2.

– Jag har velat bli mamma sedan jag föddes höll jag på att säga. Men det har alltid varit en superdröm, min största dröm. Så fick jag Lotta 2018 och Stella 2020. Det är ju min identitet, men jag försöker nu också förstå att jag också är mer än en mamma. Men största delen av mig är att vara Lotta och Stellas mamma och vi är en trio som bara är så jäkla självklar, säger Ida till Hänt.

Ida och den tidigare kärleken separerade för mindre än ett år sedan, men är idag goda vänner och bor dessutom grannar.

– Det var nu i december, efter både pappa och Vickan. Det kom inte som en blixt från klar himmel såklart men sådana här jobbiga grejer gör ju att man tar beslut som man kanske inte vågat ta tidigare och man vågar tänka lite längre än vad man vågar innan. Så det har varit fruktansvärt men jag tror att det är en stor anledning till att vi båda idag mår så mycket, säger hon och fortsätter:

– Folk säger att det är sjukt att man kan separera på ett så bra sätt och det har jag förstått nu. Det är sjukt att man på så kort tid kan få det att bli så bra. För att man har respekt för varandra och sina barn i fokus.

Så när det var så tufft med både pappa och syster, då började du se dig omkring efter hur ditt liv kunde bli till det bästa?

– Exakt så, precis! Nu är jag trött på att gå runt och vara grå. Jag har inget liv men jag vill vara en lycklig mamma så vad behöver vi göra åt saken för att det ska bli så.

Renée Nyberg om relationen till Karin Laserow

Se klippet här!

Hoppet om att kunna inspirera andra mammor: ”Jag har bara varit mamma”

Inte nog med en separation, Ida bestämde sig också för att ta ett annat läskigt beslut. Nämligen att testa vingarna inom musiken igen. Det är just därför som hon ställer upp i Idol nu.

Att det kan bli en hektisk höst, om Ida fortsätter att ta sig vidare i tävlingen är hon inställd på.

– Jag bröt faktiskt ihop här när vi pratade om hur det skulle kunna bli om man går långt. Jag har verkligen lagt ner mitt liv, likt säkert många andra mammor. Jag har bara varit mamma, jag har knappt gått på middagar utan att haft dåligt samvete, så det här är en sån fruktansvärd kontrast, säger hon och fortsätter:

– Men redaktionen är superförstående när det kommer till barn, så vi får pussla ihop det så bra som möjligt om det nu skulle gå vägen. Det känns jättetryggt för barnens pappa, världens bästa, han står bakom det här och vill att jag ska göra det. Det kommer bli min största fiende absolut, att jag inte är med tjejerna och att jag kommer sätta en "dålig mamma-stämpel" på mig själv.

Nej, du kommer vara en förebild för många!

– Ja det är det jag tänker och hoppas.

FOTO: TV4/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN