Idol-Fredrik Lundman om sina okända framgångar i bastu-VM

Fredrik Lundman Idol 2021

Fredrik Lundman fortsätter sin resa i Idol 2021.
Men det finns en sak tittarna inte vet om – och det är att han tidigare har varit väldigt framgångsrik inom en speciell gren.
– Jag uppmanar inte folk att pressa sig själva, säger Fredrik till Hänt.
Därför fortsätter Pär Lernström med Idol efter 10 år
Slå på ljud

Fredrik Lundman är en stark karaktär i årets Idol. Han har med sin djupa country-röst och charm fångat många tittares hjärtan.

Inför fredagens framträdande avslöjar Fredrik Lundman något för Hänt som han inte tror att många vet om honom. Det visar sig nämligen att han har flera talanger än att bara stå på scen och sjunga!

Fredrik om känslokollapsen i Idol – möttes av ris och ros

Under förra fredagsfinalen hände någonting helt oväntat, som fick hela svenska folket att hamna i chock. Fredrik Lundman visade nämligen en helt ny sida av sig själv.

Det var ABBA-tema och Fredrik fick den stora äran att sjunga låten The Winner Takes It All. Men mitt under framträdandet syntes det på Fredrik att han blev tagen. Han stakade sig för att sedan bryta ihop helt.

Likaså gjorde han efter han sjungit klart låten, han föll ner på knä på scenen och brast ut i tårar.

Efter kollapsen möttes han av både ris och ros av tittarna. Flera personer menade att det skulle vara skådespeleri, medan andra hyllade Fredrik för att han vågade visa sina äkta känslor.

Fredrik Lundmans okända karriär innan Idol – har tävlat i bastu-VM

Att det finns världsmästerskap i bastu är det kanske inte så många som vet om. Men det gör Fredrik! Han har nämligen tävlat i VM i bastu, vilket han nu väljer att berätta för Hänt.

– Jag skulle nog säga att många inte vet om att jag tävlat i VM i bastu, säger Fredrik Lundman och fortsätter:

– Jag är andra bäste svensk i VM i bastu. Det sker en gång per år, men nu har jag inte haft möjlighet på grund av pandemin, konserter och turné.

Hur tränar man inför det?

– Hemligheten till en bra bastu är mycket stenar på aggregatet, säger han och fortsätter:

– Sist den ut vinner, det är ju envishet. Den som är envisast vinner, du kan inte förutsäga, det är psyket. Du tränar genom att sitta hemma och tävla med dig själv eller med polare. Du sätter en grundtemperatur som du är bekväm med, inför tävling brukar man höja den. Så ångar du tills det bränns, det är ingen fara att bränna huden med ånga.

Fredrik förtydligar dock att han inte uppmanar människor att pressa sig själva.

– Jag uppmanar inte folk att pressa sig själva, man måste veta att det här är elitnivå vi pratar om, det är väldigt viktigt. Så inte folk börjar sätta sig i en bastu hemma nu och pressar sig själva och så svimmar man. Det är ingen bra idé. För har man fel sorts luft i bastun så kan man svimma, avslutar Fredrik Lundman.

LÄS OCKSÅ: Här är alla låtar deltagarna sjunger fredagen den 5 november i Idol 2021

LÄS OCKSÅ: Idol-Erik Elias Ekströms hälsning till vännerna som fått barn

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN