Fredrik Kempe om kärleken: "Han är på plats i studion”

Ikväll är temat "Kärlek" och Idolerna ska tillägna sina låtar till en speciell person. Men det är inte bara deltagarna som hyllar kärleken ikväll. Jurymedlemmen Fredrik Kempe har sitt största stöd i livet på plats ikväll.

När den nya Idol-juryn presenterades var Fredrik Kempes, 44, ansikte det som tittarna var mest bekanta med. I sitt CV kan Fredrik titulera sig som artist, producent och låtskrivare. Hans låtar har vunnit Melodifestivalen inte mindre än fyra gånger. Men trots sitt kändisskap är det väldigt få som känner till något om Fredriks privatliv.

Quincy Delight Jones Nikki Amini och Fredrik Kempe Kristallen 2016, Stockholm 16-09-04 Foto © Eero Hannukainen EEROBILD AB IBL

Årets jury i Idol består av trion, Quincy Delight Jones, Nikki Amini och Fredrik Kempe.

När Hänt träffade Fredrik efter förra veckans fredagsfinal var det en nöjd jurymedlem som tyckte Idolerna utvecklats enormt:

– Jag ser verkligen, verkligen fram emot nästa vecka då temat är “Kärlek”, ett ämne som jag hoppas kommer få Idolerna att gå ur sina skal och vara sig själva, sa Fredrik entusiastiskt.

LÄS OCKSÅ: Fredrik Kempe om Idol: “Jag vill vara ärlig. Inte elak” 

Men något i producentens ögon avslöjade att det låg något mer bakom nästa veckas program. Och visst var det så:

– Min kärlek Christoffer kommer att sitta i studiopubliken, sa han nöjt.

Så i kväll när idolerna framför sina kärlekslåtar tillägnade en speciell person, kommer Fredrik Kempe ha fullt stöd i studion av den person han älskar allra mest, nämligen sin make ex-politikern Christoffer Järkeborn, 31.

Fredrik Kempe, Christoffer Järkeborn Premiär av Phantom of the Opera på Cirkus, Stockholm 2016-09-14 © Karin Törnblom/IBL Premiere of Phantom of the Opera, Cirkus, Stockholm, Sweden 2016-09-14

Ikväll får Jurymedlemmen Fredrik Kempe stöd i studion av kärleken Christoffer.

Paret som gifte sig den 15 juni 2013 hade då varit sambos i närmare 9 år:

– Man kan säga att vi är väldigt tajta, säger Fredrik Kempe skämtsamt.

Det var när Christoffer flyttade till Stockholm för att läsa till jurist som paret träffades. Även om Christoffer kampanjat för moderaterna var uppväxten i Lidköping allt annat än typiskt borgerlig. Christoffer pappa blev arbetslös och mamman arbetade deltid inom vården. Av sina fem syskon är Christoffer äldst:

– Det är en stor och kaotisk familj som älskar musik. Mamma har varit dansbandssångare och årets höjdpunkt var Melodifestivalen, har han tidigare sagt till Södermalmsnytt.

Så vi gissar därför att det nog inte så svårt för Christoffers mamma att acceptera schlagerkompositören Fredrik Kempe som sin svärson.

LÄS MER: Fredrik Kempe om Idol: ”Jag vill vara ärlig, inte elak”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!