Fredrik Kempe om Idol: "Jag vill vara ärlig, inte elak"

Därför bråkar han med Nikki Amini. Fredrik Kempe tycker artisternas utstrålning är viktigare än deras utseende i "Idol 2016".

Låtskrivaren och artisten Fredrik Kempe, 44, är en av medlemmarna i den nya Idol-juryn. Redan i säsongens andra program hamnade han i ett stort bråk med jurykollegan Nikki Amini, 32, då hon kritiserade honom och Quincy Jones III, 47, för att de var för mesiga.

– Det är inte så att du säger någonting annat än vad vi säger, du säger det bara med ett elakt leende, väste Kempe till Nikki i programmet.

Quincy Jones III, Fredrik Kempe och Nikki Amini Nya juryn för Idol 2016 presenteras 2016-01-26 (c) SANDBERG MAGNUS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 4560

Redan från start hamnade Fredrik Kempe i konflikt med Nikki Amini i “Idol 2016”.

LÄS OCKSÅ: Idol-Nikki gifter sig: ”Min kille friade vid köksbordet!”

När Hänt träffar honom på premiären av “Moran & Tobias” på Rigoletto i Stockholm berättar han hur han ser på sin egen roll i Idol-juryn:

– Jag vill försöka jobba med det här på samma sätt som jag jobbar med mina vanliga artister, ge så mycket vettig kritik jag kan och så mycket konstruktiv kritik jag hinner med eftersom de är många och det är kort om tid. Jag hoppas kunna jobba med några av dem även efter Idol.

Att inte bara Nikki utan även många tidigare jurymedlemmar ofta varit hårda i sin kritik av deltagarna har han dålig koll på.

– Jag har inte tittat så noga tidigare så jag vet inte riktigt hur de har jobbat, ursäktar sig Fredrik.

Per Håkan Precht, Fredrik Kempe Premiär "Morran och Tobias - Som en skänk från ovan", Rigoletto, Stockholm, 2016-10-24 (c) Karin Törnblom / IBL

Han kom till premiären av “Morran & Tobias” med operatenoren Per-Håkan Precht(t.v.).

Däremot är han säker på hur han själv vill bemöta de tävlande:

– Jag vill göra det här på ett mänskligt sätt och inte avfärda någon som ser fel ut. Jag kollar på utstrålning istället för utseende. Det är mycket viktigare. Man behöver vara ärlig mot deltagarna, men inte elak.

Fredrik tycker det känns magiskt att få uppleva all den glädje, nyfikenhet och energi som finns hos de unga deltagarna. Och han ger sitt recept på vad en potentiell vinnare ska ha:

– Drömartisten är alltid nån som älskar att stå längst fram på scenen och när denne väl står där så vågar den vara sig själv. Det viktigaste när de är i början av sina karriärer är att de vågar vara sig själva. Jag brukar säga att man måste baka kakan först, sen kan man dekorera den. Att bara lägga på en massa manér är inte rätt väg att gå.

LÄS OCKSÅ: Quincy Jones III stöttar ”Idol”-Rebecka: ”Jag blev också mobbad”

Foto: IBL

Senaste nytt