Freddie Liljegrens kamp i kulisserna av TV4:s Idol

11 okt, 2019 
Freddie Liljegren om familjen i Idol-kulisserna
Trots all framgång i Idol spelar Freddie Liljegrens hjärnspöken honom ett spratt.
Nu berättar han om självkänslan och alla dåliga tankar han får kämpa emot under programmets gång.
– Jag har svårt att vara nöjd med mig själv tyvärr, säger han till Hänt.
Annons
Allt om Idol
Allt om Idol

Freddie Liljegren, 26, är en av de som är kvar för att tävla om att vinna hela Idol 2019. Samtidigt som han kämpar för fullt med att leverera på scenen har han även en liten dotter som bara är några månader. Att pussla ihop allt med familjen och Idol har varit stundvis kämpigt.

För Hänt berättar Freddie Liljegren om hur dåligt han mådde förra veckan, då han hade velat vara hemma hos sin familj.

– Fredagsfinalen förra veckan vill jag helst bara glömma. Hela veckan var väldigt jobbig för mig. Det var mycket som hände hemma som jag inte kunde påverka, jag kunde inte finnas till där hemma så mycket som jag kände att jag behövde. Sen fick jag inte riktigt feeling för min låt så jag mådde väldigt dåligt hela förra veckan tyvärr.

Han förklarar att han inte alls var beredd på denna känslomässiga berg-och-dalbana som Idol tagit med honom på.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag trodde inte att det skulle vara så känslosamt som det har varit. Så dåligt som jag mådde förra veckan, det var väldigt längesen det var så allvarligt. Jag är en grubblare av rang, så då tänker man mycket. Jag tänker på ”varför funkar inte det här, varför känner jag inte såhär.” Så hör jag hur det går för de andra och tänker varför går det så bra för dem, varför är jag så dålig, varför är jag så ful och massa sådan skit tänker jag på, tyvärr, säger han.

Annons

Freddie Liljegrens ord om familjen

Han förklarar hur han aldrig blir nöjd med sig själv – så vad han än gör tycker han att han kunde gjort det bättre.

– Jag är så självkritisk. Flera gånger när jag ser ett framträdande jag har gjort är jag sällan nöjd med något.

Vad tror du att det beror på?

– Jag tror att jag är lite vilsen i mig själv. Jag har haft svårt att känna vart jag hör hemma. Jag har väl halvtaskig självkänsla tyvärr. Det tänker man ju inte på när man bara är hemma med sin familj och sina vänner, men däremot när man kommer ut såhär. Man blir väldigt ensam trots att man är med alla idoler och alla vänner man mött.

Freddie Liljegren menar på att det är hjärnspöken som spelar honom ett spratt – och att det kommer och går då han grubblar så mycket.

– Det är nog mina hjärnspöken som ställer till det lite för mig. Jag har svårt att vara nöjd med mig själv tyvärr. Men förra veckan gick det lite överstyr, jag mer eller mindre bröt ihop liksom.

Annons

Familjens stöd till Freddie i studion

Men nu blickar han framåt inför fredagsfinalen. Han är nöjd med låten och hans flickvän och dotter är på plats i Stockholm.

– Denna vecka har jag bättre självförtroende och jag tror jag kommer krossa denna fredag. Nu är det bättre och nu är min familj här. Så då kan jag träffa dem varje dag och sådär. Jag har en låt med Stevie Wonder och det känns skitkul då jag började hela Idol-resan med honom.

Flickvännen och dottern kommer inte vara på plats i publiken, då fredagsfinalen pågår lite för länge för en sån liten bebis. Däremot har han flera vänner som kommer och hejar på honom.

– De sitter inte i publiken, för hon är så liten, hon är bara 2,5 månad. Men min mamma och hennes man kommer och flera av mina kompisar så det blir kul.

FOTO: Mattias Hansson/TT

Annons