TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntMästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinsonSonja Livbom

8 saker du vill veta om Emanuel Norrby som kompar musik i Idol 2021

24 aug, 2021 
Idol är tillbaka och även killen som kompar musik till auditions, Emanuel Norrby.
Men vem är han när han inte spelar musik? Har han familj?
Vem är Emanuels pappa?
Här kan du läsa mer om Emanuel!
Annons
Tusse om pinsamma händelsen i Idol när en gammal Tider-dejt sitter i publiken "tappade allt"Brand logo
Tusse om pinsamma händelsen i Idol när en gammal Tider-dejt sitter i publiken "tappade allt"

Idol 2021 är sig likt på många sätt från tidigare år, men ändå har en hel del förändringar även skett. Något som är likadant som förra året är killen som kompar musik till alla sångare som söker, Emanuel Norrman. Men vem är han när han inte spelar musik?

Hur gammal är Emanuel och var bor han?

Emanuel Hans Olof Norrby föddes den 25 september år 1987 och är idag 33 år gammal. Musikern är ursprungligen från Gotland men idag bosatt i Hägersten i Stockholm.

Emanuel Norrby erbjuder komp i form av piano och gitarr till de söker söker till Idol

I TV4-programmet Idol finns en kille tillgänglig som erbjuder de sökande komp till sången i form av piano eller gitarr. Den killen är Emanuel. Detta är ett uppdrag han skött med bravur och syns i succéprogrammet även hösten 2021.

Emanuel Norrby kompar på piano till sökande Emelie Wihelmsson från Timmele
Emanuel på piano och Emelie Wihelmsson från Timmele sjunger.

Har Emanuel Norrby pojkvän eller flickvän? Egna orden om sin partner: ”Älskar min familj”

Emanuel lever tillsammans med sin flickvän Linnéa Eklund, 34, och tillsammans har de ett barn, dottern Julie, 2.

Annons

Julie föddes den 13 april år 2019, vilket var ett stort ögonblick för Emanuel som han även delade med sig av på Instagram.

”Nu är hon här! Detta är verkligen det mäktigaste jag har upplevt. Och Linnéa är den coolaste människan jag vet, helt tagen av hennes superkrafter under förlossningen”, skrev han efter dotterns födsel och avslutade med orden:

”Tårarna sprutade när jag fick se min dotter för första gången. Obeskrivligt... Älskar min familj, gränslöst och för evigt!”

Det gör Emanuel Norrby i Så ska det låta

Ett tv-programs om levt länge och är otroligt populärt är Så ska det låta på SVT. Musikshowen har pågått i många år och leds numera av folkkära artisten Sarah Dawn Finer, 39.

I programmet är deltagarna, som är nya för varje vecka, uppdelade i två lag. Och varje lag har en varsin pianist som agerar lagledare i programmet. En av pianisterna är musikern Emanuel Norrby. Han har även varit kapellmästare i programmet Diggiloo, så synts i rutan tidigare har han absolut gjort!

Annons

Vad heter Emanuel Norrby på Instagram?

Emanuel är inte bara aktiv med musiken utan även på sociala medier, i alla fall på Instagram. Där heter han emanuelnorrby och har i skrivande stund nästan 3 000 följare.

På den sociala plattformen delar Emanuel med sig av mycket jobb, men även en hel del fina familjestunder.

Är Emanuel Norrby och flickvännen Linnéa Eklund gifta?

Något många undrar över kring Emanuel är om han är gift. Och svaret på det är nej. Men han och Linnéa är däremot sambor och har ju dottern ihop. Men gift sig har de inte gjort.

Emanuel Norrbys fina ord om sin pappa

Emanuel fick en naturlig väg in i musikvärlden.

– Jag kommer från en musikfamilj från början, en pappa som är musiklärare och en mamma som bodde på landet på Gotland med ett stort musikrum bredvid mitt sovrum. Så jag började spela massa instrument redan när jag var liten, har han tidigare berättat i en intervju inför sin medverkan i Diggiloo. Han avslutade med konstaterandet:

– Så på den vägen är det!

FOTO: TV4

Annons