Efter TV4:s kris – Gina hyllas för kängan mot egna kanalen

Efter TV4:s kris – Gina hyllas för kängan mot egna kanalen

Efter de anklagelser som riktats mot en av Tv4:s profiler de senaste dagarna valde Pär Lernström och Gina Dirawi att dela ut ordentliga pikar i kvällens Idol.

Den senaste veckan har sexuella trakasserier uppmärksammats väldigt mycket under hashtagen #metoo. Detta har spridit sig över hela världen och anklagelser har riktats mot olika profiler, bland annat hos Tv4. Detta är någonting som vakren Pär Lernström, 37, eller Gina Dirawi, 26, tänker låta passera obemärkt på bästa sändningstid. I kvällens sändning av Idol passar Gina på att slänga iväg en pik till de som pekats ut den senaste veckan när hon får frågan om hon har kontakt med sin inre gudinna.

– Jag kan känna så här att, efter den här veckan och alla rötägg som blossat upp har jag mer kontakt än nånsin, känner jag. Det är skönt att man har massa gudinnesystrar där ute. Det kommer bli bra, det är bra tider påväg så att säga, säger Gina i programmet.

Annons:
Mirakeltanningen nu i Sverige – bli perfekt brun utan kladd – just nu 20% rabatt med kampanjkoden ”idol”

Flera personer har trätt fram och anklagat TV4:s programledare Martin Timell, 59, för bland annat övergrepp, sexuella trakasserier, rasism och sexism. Efter detta har Tv4 agerat genom att ställa in alla program han medverkar i. Det har men andra ord varit full fart hos kanalen.

När det då blir teknikstrul mitt i programmet var det Pärs tur att säga några väl valda ord.

– Den här veckan har väl inte direkt varit den bästa för den här kanalen, säger han.

Varpå Gina fnissar och de går sedan vidare i programmet.

Pikarna från programledarna är någonting som uppskattats ordentligt hos tittarna som hyllar dem på Twitter:

Pressansvarige Anders Edholm svarar att de inte låter något sådant passera.

–Det är ingen hemlighet att TV4 har haft en tuff vecka. Det hade varit märkligt att låta den vara okommenterad ikväll. Piken var planerad i manus,  säger han.

LÄS OCKSÅ: Hen vinner årets Idol – och det är inte Chris!

SE OCKSÅ: Anders Bagges krav bakom scenen på Idol

Anders Bagges krav bakom scenen på Idol
Slå på ljud

Foto: Tv4, IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN