Hen vinner årets Idol – och det är inte Chris!

Vinnaren av Idol 2017 är redan korad. Ja, i alla fall om vi ska tro statistiken när årets Idol-deltagare jämförs med tidigare Idol-vinnare.

Chris Kläfford, 28, gör succé veckofinal efter veckofinal i Idol, och många tror nog att Lindesbergsbördige 28-åringen med den väldiga rösten kommer att ta hem hela Idol i år. En annan favorittippad Idol-profil är Jemima Hicintuka, 19, som har imponerat stort i varje veckofinal hittills.

Annons:
Mirakeltanningen nu i Sverige – bli perfekt brun utan kladd – just nu 20% rabatt med kampanjkoden ”idol”

Men faktum är segraren varken kommer att heta Chris Kläfford eller Jemima Hicintuka – om vi sätter tron till statistiken. I en färsk undersökning av sajten Rabble.se spås vinnaren av årets Idol utifrån flera kriterier.

Kriterierna sträcker sig från vilket låtval idolen gör till om idolen hade med sig instrument in på auditionen eller inte. I undersökningen har de jämfört och analyserat tidigare års Idol-vinnare mot årets deltagare.

Enligt undersökningen verkar ett vinnande koncept vara att satsa på att sjunga en låt på engelska på den första auditionen, liksom att välja en poplåt. Vidare har vinnarna struntat i guran eller andra instrument på auditionen. Hälften av tidigare Idol-vinnare har sjungit en poplåt för juryn, medan resterande vinnare har valt att framföra en rock-, soul- eller indielåt.

Och det är inte bara genreval som är viktigt. Enligt undersökningen bör idolerna satsa på att framföra en låtklassiker – eller åtminstone undvika att välja en låt som kom för mindre än tre år sedan. 9 av de 12 tidigare vinnarna har alla framfört en låt som släpptes för mer än tre år sen vid auditiontillfället.

Bild från Rabble.se.

Majoriteten (8 av 12) av vinnardeltagarna har varit män, och att närma sig 23-årsåldern verkar vara gångbart, då medelåldern för vinnaren vid segertillfället är 22,6 år.

Så, vem vinner då Idol 2017 utifrån dessa kriterier?

Enligt undersökningen är det – kanske något överraskande – Gabriel Cancela, 24, som lyckas pricka in 5 av 6 vinnaregenskaper.

Upp till bevis i Globen 8 oktober!

Nivån på årets finalister är väldigt hög. 

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini, Anders Bagge är de som sitter i juryn. 

 Gina Dirawi och Pär Lernström är programledaren för Idol 2017.

Daniel Redgert är flygande reporter i Idol extra. 

Programledarna Gina Dirawi och Pär Lernström.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Chris viktras – så mycket har han gått ner under Idol

LÄS OCKSÅ: PH-profilen om hemliga relationen med Idol-Gabriel: ”Han är min Idol”

SE OCKSÅ: Alexander Kronlund om papparädslorna

Slå på ljud

SENASTE NYTT!