TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Hen vinner årets Idol – och det är inte Chris!

20 okt, 2017 
AvJoakim Almén
Vinnaren av Idol 2017 är redan korad. Ja, i alla fall om vi ska tro statistiken när årets Idol-deltagare jämförs med tidigare Idol-vinnare.
Annons

Chris Kläfford, 28, gör succé veckofinal efter veckofinal i Idol, och många tror nog att Lindesbergsbördige 28-åringen med den väldiga rösten kommer att ta hem hela Idol i år. En annan favorittippad Idol-profil är Jemima Hicintuka, 19, som har imponerat stort i varje veckofinal hittills.

Men faktum är segraren varken kommer att heta Chris Kläfford eller Jemima Hicintuka – om vi sätter tron till statistiken. I en färsk undersökning av sajten Rabble.se spås vinnaren av årets Idol utifrån flera kriterier.

Kriterierna sträcker sig från vilket låtval idolen gör till om idolen hade med sig instrument in på auditionen eller inte. I undersökningen har de jämfört och analyserat tidigare års Idol-vinnare mot årets deltagare.

Enligt undersökningen verkar ett vinnande koncept vara att satsa på att sjunga en låt på engelska på den första auditionen, liksom att välja en poplåt. Vidare har vinnarna struntat i guran eller andra instrument på auditionen. Hälften av tidigare Idol-vinnare har sjungit en poplåt för juryn, medan resterande vinnare har valt att framföra en rock-, soul- eller indielåt.

Annons

Och det är inte bara genreval som är viktigt. Enligt undersökningen bör idolerna satsa på att framföra en låtklassiker – eller åtminstone undvika att välja en låt som kom för mindre än tre år sedan. 9 av de 12 tidigare vinnarna har alla framfört en låt som släpptes för mer än tre år sen vid auditiontillfället.

Bild från Rabble.se

Majoriteten (8 av 12) av vinnardeltagarna har varit män, och att närma sig 23-årsåldern verkar vara gångbart, då medelåldern för vinnaren vid segertillfället är 22,6 år.

Så, vem vinner då Idol 2017 utifrån dessa kriterier?

Enligt undersökningen är det – kanske något överraskande – Gabriel Cancela, 24, som lyckas pricka in 5 av 6 vinnaregenskaper.

Upp till bevis i Globen 8 oktober!

SE OCKSÅ: Alexander Kronlund om papparädslorna

Alexander Kronlund om rädslan att bli pappaBrand logo
Alexander Kronlund om rädslan att bli pappa

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons