Därför saknas Astrid Risberg i finalen av Idol 2019

06 dec, 2019 
AvStina Dahlgren
Astrid Risberg i Idol 2019
Astrid Risberg saknas i kvällens final av Idol 2019.
För Hänt berättar både hon och TV4 om beslutet.
– Vi stöttar givetvis henne i det beslutet, säger exekutive producenten Malin Knave.
Annons
Idol 2019: 27 frågor med Tusse Chiza
Idol 2019: 27 frågor med Tusse Chiza

Idol-juryn blev fullständigt golvade när Astrid Risberg, 20, släpade med sig både gitarr och förstärkare till sin allra första Idolaudition. Hennes version av Bob Dylans låt It’s all over now, Baby Blue gav henne en given guldbiljett vidare i tävlingen.

– Att få sitta här och vara med om det här som vi är med om just nu, är något väldigt väldigt häftigt och jag tackar dig för att du kom hit. Det här är det mest solklara ”ja” jag sagt på många många år, sa Anders Bagge i programmet.

Astrid Risberg om tuffa tiden i Idol

Astrid Risberg lyckades ta sig hela vägen till fredagsfinalerna och hyllades även där. Bakom kulisserna förde hon dock en kamp mot sitt eget mående. Hon lider av PMDS, en svårare form av PMS och stressen det innebär att vara med i Idol har varit påtaglig.

– Det var kaos överlag, jag fick panik, ångest, jag missade rep och så. Det var jobbigt förra veckan, sa hon till Hänt under en av veckorna som hon var med i tävlingen.

Annons

Astrid Risberg berättade då att hon vid flera tillfällen tänkt tanken att ge upp Idol-resan.

– Varenda gång som det blir riktigt illa så blir jag liksom ”skitsamma jag åker hem och ger upp typ.” Men sen vill jag ju se vad som händer om jag inte ger upp, sa hon och fortsatte:

– Men de beror väl mer på mina psykiska ”issues”. Men jag lägger ingen vikt på det, jag vet att om jag får lugna mig lite så känns det bättre.

Hon berättade att hon fått bra stöd av produktionen när hon mått dåligt, och att de hela tiden fört en konversation om hur de ska hantera det.

– Men de är svårt att veta hur man ska hantera det innan de liksom har hänt. Men nu har vi pratat om det, jag har fått skitbra stöd från alla. Så de är jätteduktiga på sitt jobb och de respekterar verkligen vad jag har för problem, säger hon.

Deltar inte i finalen av Idol 2019

Astrid Risberg hamnade på en hedervärd femteplats i Idol till sist. Ikväll är det final och det är Tusse Chiza och Freddie Liljegren som fortfarande kämpar om segern. Övriga deltagare är tillbaka och allihop öppnade kvällen med ett gemensamt nummer. Dock saknades Astrid Risberg, och på Instagram har flera tittare ifrågasatt varför den populära deltagaren inte är med.

Annons

Malin Knave, som är exekutiv producent för programmet, berättar att det är ett beslut som kommer från Astrid själv.

– Astrid har valt att inte delta i Idol-finalen vilket vi tycker är synd, men vi stöttar givetvis henne i det beslutet, skriver hon till Hänt via Idols presskontakt.

Astrid själv berättar mer om anledningen bakom beslutet, även hon via presskontakten för Idol:

– Jag hade självklart hade velat vara där ikväll och stötta Tusse och Freddie. Men jag valde att sätta mitt mående först och inte utsätta mig för den miljön just nu då jag inte mår bra psykiskt. Jag tittar hemifrån och hejar och är väldigt stolt över alla mina vänner som får sjunga i Globen ikväll.

Ett mycket klokt beslut av Astrid. Vilken förebild tycker vi på Hänt!

FOTO: Mattias Hansson/TT

Annons