TV4:s mörkande om Idol-Majas förflutna – kopplingen till Bianca Ingrosso

MAJA JAKOBSSON, BIANCA INGROSSO
Exklusivt

Maja Jakobsson är en av dem som imponerat starkt på juryn i Idol 2022. Men det här är inte första gången hon syns till i tv-rutan!
Nu berättar hon för Hänt om sina tidigare meriter – som inte TV4-tittarna får veta!
Kishti Tomitas avslöjande om Idol 2022
0:31

Efter reklamen: Kishti Tomitas avslöjande om Idol 2022

(0:31)

Slå på ljud

Idol 2022 är igång och den här veckan är det auditions från Malmö som gäller. En av de sökande är ingen mindre än Maja Jakobsson, 23.

Om man känner igen Maja från tidigare så är det faktiskt inte särskilt konstigt. Hon har nämligen sökt till Idol tidigare, men då fick hon ett nej av Nikki Amini och hennes resa slutade där.

Men bara några månader innan hon sökte till Idol för första gången har hon ytterligare en merit att kunna titulera sig med. Nämligen att ha blivit topp 3 i Talang!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Maja fick Bianca Ingrossos golden buzzer

Maja tog sig direkt till final i Talang 2020, tack vare den dåvarande jurymedlemmen Bianca Ingrosso, 27. Efter att ha sjungit franska låten La Vie en rose av Edith Piaf fick hon stående ovationer av juryn.

– My god vilken röst! Jag är en rejäl ”sucker” för musik och för någon som kan sjunga, och så kommer du in och sjunger som en gud! Jag är så avundsjuk på din röst, du måste bara till final, sa Bianca och tryckte bestämt på golden buzzer-knappen.

Nu syns Maja återigen till i tv-rutan. Närmare bestämt i årets upplaga av Idol! Den här gången blev det fyra ja från juryn och hon har nu tagit sig vidare till chorusline. Hur det går i solosången återstår att se under onsdagens avsnitt.

MAJA JAKOBSSON, PÄR LERNSTRÖM
Karin Törnblom/TT

Men varför mörkade TV4 att Maja har varit med i Talang? Nu berättar hon för Hänt.

– Det var bara för det var så pass längesen. Alltså det var ju ändå två år sedan nu. Och jag känner ju ändå att det var ju en fantastisk upplevelse och så.

Men du kom ju ändå topp 3 i Talang, var det ditt val att inte berätta?

– Ja, topp 3 precis, säger Maja och fortsätter:

– Nej jag nämnde ingenting, men det blev typ för att jag associerar mig inte med det längre. Utan det är mer att jag ser framåt. Jag blickar framåt, för det gäller ju också att ha rätt mindset, lite Zlatan-attityd och tro på sig själv. Rätt mindset helt enkelt, och det händer ju nya grejer hela tiden, förklarar Maja för Hänt.

Exklusivt
Okända avtalet mellan medlemmarna i Arvingarna

Idol-Majas relation till Bianca Ingrosso – 2 år efter Talang

Bianca är allmänt känd för att ha god kontakt med sina "golden-buzzers" och så är det även med Maja. Men på frågan om Bianca har hört av sig nu när det går så bra för Maja i Idol berättar hon att så inte är fallet.

– Nej det har hon inte, säger Maja och fortsätter:

– Alltså vi följer varandra på Instagram. Jag skriver på hennes händelser lite ibland och ibland svarar hon. Någon gång har hon delat mina Instagram-klipp också vilket är sjukt sjukt roligt.

Avslutningsvis konstaterar Maja att det inte gjorde henne någonting att hennes Talang-resa aldrig togs upp i Idol.

– Men det gör inte så mycket för mig, jag är tacksam för alla grejer som har hänt och att jag får visa alla sidor av mig för juryn, säger hon till Hänt.

Laila Bagges första ord om nya Idol-upplägget

Se klippet här!

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

SENASTE NYTT!