ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Arvingarnas okända avtal – dokumentet som avgör deras framtid

07 sep, 2022 
Arvingarna
Casper Janebrink avslöjar det okända avtalet som är skrivet mellan medlemmarna i Arvingarna.
I Får jag lov förklarar han överenskommelsen som avgör dansbandsmedlemmarnas framtid.
– Vi har ett avtal mellan oss, säger Casper till tidningen.
Annons
Skrattfest när Arvingarna berättar gamla minnen: "Kilten flög upp"Brand logo
Skrattfest när Arvingarna berättar gamla minnen: "Kilten flög upp"

Casper Janebrink, 52, Lars ”Lasseman” Larsson, 50, samt bröderna Tommy Carlsson, 54, och Kim Carlsson, 50, bildar tillsammans dansbandet Arvingarna. De fyra medlemmarna har hängt ihop i över 30 års tid och mycket har hunnit hända sedan de började sin karriär. År 1993 vann Arvingarna Melodifestivalen med sin superhit Eloise.

Ödesbeskedet för fortsättningen av tv-succén Lassemans altan

Idag är gruppen inte bara kände för sin musik utan har på senaste även synts allt mer i tv-sammanhang. I somras hade dansbandets tv-program Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan premiär. Där fick tittarna följa med hem till Lassemans altan och med utsikt över havet bjöds det på musik, matlagning och härligt häng.

Annons

Nyligen avslöjade Kim för Hänt att det inte ser ljust ut för att programmet ska få en andra säsong – iallafall inte inom snar framtid. Programmet behöver nämligen spelas in under sommarmånaderna så för att en andra säsong ska kunna sändas i början av nästa sommar hade inspelningarna behövt ske nu.

– Vi har ju lagt det lite på is nu eftersom det var så mycket att göra, vi hann inte ta tag i det helt enkelt, inte till nu. Så vi ska väl försöka ha lite kontakt med de som vi jobbade med och se ifall TV4 är intresserade att fortsätta samarbetet. Det har snackats om att det hade varit kul att göra en säsong till men det är inget bestämt, bara en önskan, sa då Kim.

Okända avtalet mellan medlemmarna i Arvingarna

Casper har inte bara synts i bandets egna tv-format utan har senaste somrarna dessutom programlett TV4:s Bingolottos sommarkväll. Förra året ställde Casper också upp i Så mycket bättre och i samband med det berättade han för tidningen Får jag lov om vad som egentligen gäller för bandmedlemmarna – får de göra saker på egen hand eller är de låsta till varandra?

Annons

– Det var tufft i början för oss. Vi är ju Arvingarna och uppträder alltid tillsammans. Vi har ett avtal mellan oss som gör att jag, eller någon annan, inte kan uppträda som soloartist. Efter Stjärnornas stjärna fick jag många förfrågningar men tackade konsekvent nej. Antingen köper man hela Arvingarna eller också inte, säger Casper till tidningen och fortsätter:

– Men här var vi i ett annat läge, Så när förslaget väl landat hos oss var det inte något att tveka på. Och alla i Arvingarna har varit med och tagit fram de låttolkningar som jag gör, vi har tillsammans producerat låtarna så det känns ändå som att det är alla vi fast jag är ansiktet utåt.

Vidare berättade Casper att det tidigare okända avtalet däremot inte berör Caspers arbete med Bingolotto då det bara gället det musikaliska.

Annons

– Däremot är det ok att jag gör egna saker om det inte handlar om musik.

Så ser resterande Arvingar på Caspers programledarkarriär

För Hänt berättar Arvingarna-kollegan Kim att det inte gör honom något att Casper även denna sommar varit uppbokad på Binoglotto-jobb. Detta eftersom inga spelningar berörts.

– Vi har ju vetat om att han ska vara med där och vi har ju räknat med det så det har väl inte påverkat själva bokningarna så mycket. Vi brukar inte jobba på söndagarna ändå utan vill helst vara lediga då. Men visst på sommaren kan det ju vara lite fler dagar i veckan som det kommer in jobb på, säger Kim till Hänt.

FOTO: TT

Annons