LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Dao Di Ponziano Molander om stora förändringen i TV4:s Idol

17 nov, 2019 
Dao berättar nu om stödet från Sabina Ddumba.
Idol-deltagaren Dao Di Ponziano Molander var fast i övertänkandet – men då räddade Sabina Ddumbas ord henne.
Nu berättar Dao om artistens stöttning under Idol.
– Jag kan ha kul och njuta under tiden jag sjunger istället, säger hon till Hänt.
Annons
Idol 2019: 27 frågor med Dao Molander Di PonzianoBrand logo
Idol 2019: 27 frågor med Dao Molander Di Ponziano

Dao Di Ponziano Molander, 18, blev ett känt ansikte för stora delar av svenska folket när hon medverkade i TV4:s Talang förra året. I programmet fick hon bland annat jurymedlemmen Bianca Ingrosso, 24, att börja gråta när Dao framträdde med sin egna version av Coldplays Fix you.

I år sökte Dao till Idol på TV4 – och fångade juryns hjärta även där. Efter sin audition har Dao tagit sig vidare hela vägen till fredagsfinalerna, där hon nu är en av de sista fyra som kämpar för att få en plats i finalen i Globen i Stockholm den 6 december.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

För Hänt har Dao Di Ponziano tidigare berättat om sin psykiska ohälsa och att hon ofta övertänker. Men det var något som fick en någorlunda vändning efter hennes duett med Sabina Ddumba, 25, förra veckan. När Hänt träffar Dao under fredagsfinalen berättar hon om hur Sabina hjälpte henne att ändra tankesätt.

– Under resultatshowen förra veckan visade hon mig att jag är modig och att hon finns där. Sedan är hon en fantastisk människa, säger Dao.

Annons

Leva i nuet istället för att fastna i negativa tankar

Sabina Ddumba förklarade för idolen att hon ska släppa alla tankar och istället njuta av stunden på scenen.

– Hon visade mig och fick mig att förstå att jag inte behöver övertänka hela tiden, utan att jag kan ha kul och njuta under tiden jag sjunger istället – utan att behöva fastna i dåliga tankar. Så det kändes fantastiskt för mig, säger hon och fortsätter:

– Det hjälpte mig på traven väldigt mycket. Hon har också varit en övertänkare, och nu är hon är ju helt fantastisk.

Tack vare artistens ord säger Dao Di Ponziano Molander att hon kommit ifrån mycket av övertänkandet och oron.

– Det lärde mig väldigt mycket och det fick mig att tänka bättre. Istället för att övertänka fick hon mig att tänka mer positiva tankar istället för negativa, säger hon.

FOTO: TT/Magnus Sandberg, TT/Mattias Hansson

Annons