LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen
Festis marknadsföring banner

Dao Di Ponziano drabbad av hjärnskakning inför Idol 2019

29 nov, 2019 
Dao Di Ponziano Molander
Ikväll är det dags för semifinal i Idol.
Nu hotas Dao Molander Di Ponzianos medverkan i programmet – detta efter att hon under gårdagen drabbades av en hjärnskakning.
– Jag försöker bara hitta kraft till i kväll, säger artisten.
Annons
Idol 2019: 27 frågor med Dao Molander Di PonzianoBrand logo
Idol 2019: 27 frågor med Dao Molander Di Ponziano

Årets säsong av Idol är snart över och ikväll är det dags för semifinal. De deltagare som har lyckats ta sig hela vägen dit är Dao Molander Di Ponziano, 18, Freddie Liljegren, 26, och Tusse Chiza, 17.

I de tidigare fredagsfinalerna har det varit ett tema för kvällen men eftersom det nu är dags för slutspurten är upplägget lite annorlunda. Idolerna ska nämligen framföra tre låtar som juryn, bestående av Anders Bagge, 51, Kishti Tomita, 56, Alexander Kronlund, 47, samt Nikki Amini, 35, tillsammans har valt ut.

Under kvällen kommer TV4-tittarna bland annat att få se Freddie Liljegren sjunga Coldplays låt Viva La Vida, Dao Di Ponziano ska försöka sig på Zara Larssons succéhit Ain’t My Fault och Tusse Chiza har fått till uppgift att glänsa till The Jackson 5:s I Want You Back.

I veckan har deltagarna kämpat stenhårt för att göra sig redo inför semifinalen – men nu har Dao råkat ut för en olycka som hotar hennes medverkan i kvällens avsnitt av Idol.

Annons

Dao Molander Di Ponziano egna ord om olyckan

Det var när Dao Molander Di Ponziano spelade ett VR-spel, vilket står för virtual reality, som hon sprang in i en vägg. På Instagram berättade hon om händelsen, som inträffade i torsdags.

– Jag vill bara förklara varför jag inte kommer vara aktiv i dag och varför jag kanske inte kommer vara på mitt bästa i kväll, säger hon och fortsätter:

– I går så råkade jag springa in i en vägg. Jag mår skit och åkte till akuten, jag har hjärnskakning. Jag är så uschlig och mår illa, har ont i huvudet och allt vad det är.

Förhoppningen är att Dao ska kunna uppträda i kvällens avsnitt trots hjärnskakningen och för att lyckas med detta väntar nu ett par timmar av återhämtning.

– Jag försöker bara hitta kraft till i kväll, säger hon på sin Instagram story.

Så hanterar TV4 Dao Molander Di Ponzianos insjuknande

Malin Knave, exekutiv producent för Idol, berättar mer om artistens mående samt hur TV4 hanterar situationen som har uppstått.

Annons

– Hon mår i nuläget okej men har ont i huvudet. Vi har, som alltid, två deltagaransvariga samt sjukvårdspersonal på plats under kvällens sändning. Vi hoppas och håller tummarna att Dao mår så pass bra att hon kan genomföra kvällens semifinal, säger hon till Nöjesbladet.

Ifall Dao Molander Di Ponziano väljer att medverka i kvällens avsnitt av Idol finns det personal på plats som kan hjälpa till om det skulle behövas.

– Vi har som sagt alltid sjukvårdspersonal på plats samt våra fantastiska deltagaransvariga som ständigt är med idolerna. Utöver detta hoppas vi bara i nuläget att Dao kommer kunna genomföra kvällen, säger Malin Knave till tidningen.

FOTO: Mattias Hansson/TT

Annons