Idol-profilens diss mot programmet – efter plötsliga ändringen

IDOL 2022
Exklusivt

Idol 2022 är i full gång och juryn har bestått av lite olika personer under årens lopp. Nu uttalar sig jury-profilen Clabbe om årets säsong.
– Det är inte mycket dramatik, säger han till Hänt.
Laila Bagges första ord om nya Idol-upplägget
0:31

Efter reklamen: Laila Bagges första ord om nya Idol-upplägget

(0:31)

Slå på ljud

Årets Idol-turné är i full gång och den här veckan är det dags för auditions från Malmö att visas på tv.

Inför årets Idol-höst har man gjort en del förändringar. Bland annat kommer avsnitten under fredagsfinalerna vara lite längre än vanligt men också färre. Detta beror på att lämna plats för fotbolls-VM i Qatar som går av stapeln i december.

En annan förändring är också att den stora finalen inte längre kommer gå av stapeln i Avicii arena. I år blir det nämligen Tele2 arena som står för det kalaset.

Under årens lopp har Idol förändrats en hel del. Moment har lagts till och bytts ut. Även Idol-juryn har bytts ut under årens lopp.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Clabbe af Geijerstams ord om Idol 2022 – gillar inte förändringen

Claes "Clabbe" af Geijerstam, 76, är en av dem som suttit i juryn och gjort starkt avtryck på svenska folket. Men han tycker att programmet har förändrats och nu för tiden kollar han inte längre på Idol.

När Hänt når Clabbe berättar han mer om varför han inte tittar.

– Nej, det gör jag inte. Det är mycket för att det är fredagsfinaler och då jobbar jag för det mesta. Jag är själv ute och spelar på fredagar och lördagar så nej, jag följer inte Idol men det utvecklas åt sitt håll, säger han till Hänt och fortsätter:

– Jag tycker att det är mer slätstruket idag. Det är inte mycket dramatik, alla puttas vidare med goda omdömen. Om man ser missar som tv-tittare så undrar man hur kan de godkänna det där, men det är ju en utveckling som produktionen bestämmer. Jag älskar ändå alla program som handlar om musik och det är det utmärkta med Idol. Det pushar musik och pushar nya artister, det kommer fram mycket nytt och kul.

Exklusivt
Arvingarnas osäkerhet om Janebrink och Thereses förlossning

Därför tittar inte Laila Bagge på Idol

Clabbe fortsätter berätta att Idol var mer som en parantes i hans liv.

– Man kan säga att Idol var en parantes i mitt liv på tre år. Så det känns mer som att det var annorlunda då än mitt vanliga liv som är just att hålla på med musik, starta band, göra program som handlar om musik, egna plattor och DJ:a. Så Idol var snarare en parantes och det fick ett genomslag. Så idag gör jag det jag brukar göra.

Någon annan som också suttit i den berömda Idol-juryn är Laila Bagge, 49. När Hänt träffar henne på röda mattan inför Kristallen-galan berättar hon sin syn på programmet idag.

– Om jag ska vara helt ärlig, jag har inte hunnit titta. Men jag såg förra årets säsong, den var bra! Så jag tror säkert att det här året är lika bra, jag har inte hunnit sätta mig in i det. Hur många program har gått?, säger hon till Hänt och konstaterar:

– Men förra året var bra, så jag tror säkert att det är lika bra det här året.

Anis Don Demina om nya ändringarna i Idol 2022

Se klippet här!

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN