Bluffen i Idol avslöjad – detta är fejk i programmet

idol 2022
Avslöjar

Idol 2022 är i full gång och i kvällens avsnitt är det chorusline som står på agendan för de sökande från Malmö. Nästa steg är solo-sång.
Men nu avslöjar en deltagare att det faktiskt finns en bluff bakom det kommande momentet.
Tittarna rasar mot Idol-juryn efter beslutet– se klippet alla pratar om här
0:44

Efter reklamen: Tittarna rasar mot Idol-juryn efter beslutet– se klippet alla pratar om här

(0:44)

Slå på ljud

Det har blivit dags för auditions från Malmö i den berömda Idol-turnén. Hittills har vi fått se auditions från Stockholm och Göteborg och juryn har varit mycket nöjda än så länge. Precis som förra året består juryn av Kishti Tomita, 58, Alexander Kronlund, 50, Katia Mosally, 35, och Anders Bagge, 54, och det verkar som att de även är nöjda med vad Malmö hade att komma med.

– Vi skulle kunna ha fredagsfinaler bara med folk från Malmö. Alltså så bra har det varit, sa Katia i programmet efter att ha sett alla auditions.

Exklusivt
Därför blir det inte en ny säsong av Lassemans altan

Katia Mosally om chorusline-momentet

Men under chorusline-momentet hände något. Juryn ändrade helt uppfattning och tyckte att de flesta valt helt fel låtar.

– Varje låtval är värre än det andra. Aaah, Malmö a cappellan, vad är det som sker? Jag fattar ingenting. Alltså jag behöver inte ens en hand för att räkna hur många som gjorde ett bra låtval. Det där var riktigt illa Malmö. Ni måste lyssna på er själva och veta vem ni är som artister. För annars kommer ni inte kunna välja rätt låtar, sa Katia i programmet.

Efter kvällens program har juryn valt ut sina favoriter som ska gå vidare till solo-sången. Klarar man sig vidare från det momentet är man klar för sista steget innan kvalveckan. I år kommer det sista steget däremot innebära ännu mer scen-närvaro – spännande!

Förra veckan fick vi som sagt se vad Göteborg hade att erbjuda. En deltagare som dessvärre inte klarade sig vidare från chorusline var tidigare Paradise hotel-deltagaren Nicole Wennerström Larsson, 26.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Bluffen i Idol – då släpps låtlistan för solosången

Nu avslöjar Nicole för Hänt hur det egentligen går till bakom kulisserna när det kommer till solo-sången. I tv ser det ut som att deltagarna blir chockade av ett sms, där de får sina låtar tilldelade. Men så verkar inte vara fallet. Nicole berättar att de fått låtarna långt i förväg.

– Vi fick ju en låt som vi skulle öva på till solo-sången också, så den var ju inövad då. Men jag åkte ju ut innan, säger hon.

I programmet så får ju deltagarna ett sms med låtlistan. Men vid det laget har ni alltså redan fått låtlistan?

– Ja men det kommer inte med, så är det ju varje år. År 2013 fick man låtarna samtidigt som man fick veta att man går vidare till solo-sången. Så jag tror att de ändrat det ganska nyligen att man får låtarna i förväg.

Så då får man låtarna till solo-sången redan innan man vet ifall man går vidare till solo-sången?

– Ja men precis.

När Hänt når deltagaren Thanawatn "Tang" Tamthong, 19, från Malmöveckan, berättar han att han att det här med att få låtlistan i förväg var en fördel.

– Jag har för mig att jag såg låten som jag valde, jag tog den för jag hade hört den innan. Jag tog den för jag är bekväm med den och då blir det jäkligt bra.

Så röstar kändisarna – Val 2022

Se klippet här!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!