ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Birkir Blaer försvann efter Idol – avslöjar beslutet med flickvännen: ”Skönt”

19 sep, 2023 
Birkir Blaer och flickvännen
Birkir Blaer blev vinnare av Idol 2021.
Två år efter vinsten berättar han nu för Hänt om hur livet ser ut idag – samt om beslutet med flickvännen Rannveig Katrín Arnarsdóttir.
– Det är ganska skönt, säger Birkir till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför flyttade Birkir Blær till Sverige – beslutet för flickvännenBrand logo
Därför flyttade Birkir Blær till Sverige – beslutet för flickvännen

Birkir Blær, 23, kammade hem vinsten i Idol 2021 efter att tävlat mot Jacqline Mossberg Mounkassa, 24.

Vinnarlåten Weightless spelades flitigt på radiokanalerna men senaste åren har det varit ganska tyst från den isländske sångaren.

Så lever Birkir Blær idag – två år efter vinsten i Idol

I en ny intervju med Hänt berättar nu Birkir om vad han har haft för sig den senaste tiden. När han stod där på scenen Avicii Arena hade han inte kunnat ana att han skulle bli vinnare av Idol 2021.

– Det var överväldigande, det kändes verkligen bra. Jag trodde varje vecka att jag skulle åka ut, säger Birkir två år efter vinsten.

Han fortsätter:

– Jag skulle vilja träffa alla deltagarna igen, nästan ingen bor i Stockholm. De bor i Norrland och Skåne de flesta, Jag flyttade hit till Stockholm i början av 2021 för audition, sen flyttade jag tillbaka till Island för att jobba den sommaren. Sen kom jag tillbaka direkt in i Idol i september.

Annons

Hur har det varit att bli igenkänd av folk?

– Det var konstigt för precis efter var det väldigt mycket men nu är det rätt lugnt. Det var konstigt att folk stoppade mig på gatan och ville ta bilder. De ville prata om saker och jag förstod typ ingenting så det var lite pinsamt. Men det var roligt.

Beslutet med flickvännen – efter vinsten i Idol

Sedan vinsten lever nu Birkir i Stockholm med kärleken Rannveig Katrín Arnarsdóttir.

– Hon är från Island också men bodde här när hon var 10-12 och lärde sig då svenska. Men hon är också isländsk. Hon pluggar och jag skriver, det är ganska skönt. Hon pratar svenska så hon kunde lära mig förstå vad folk säger och så, säger Birkir.

Det är just att skapa musik som Birkir ägnat sig åt de senaste åren, snart hoppas han kunna släppa något nytt.

– Jag har fått jobba med musiken och har fått göra det sedan jag vann. Så det är jättenice, det är ju det jag vill göra. Att kunna leva på musik.

FOTO: TT

Annons